Технічні культури
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Технічні культури
|
|
Creator |
Малиновський, А. С.
Дідора, В. Г. Грищак, М. В. Деребон, І. Ю. Ригун, В. П. Синецький, В. Г. Саюк, О. А. Рибак, М. Ф. В'юнцов, С. М. Малиновский, А. С. Дидора, В. Г. Грищак, Н. В. Деребон, И. Ю. Рыгун, В. П. Синецкий, В. Г. Саюк, А. А. Рыбак, Н. Ф. Вьюнцов, С. Н. Malynovs’kyj, А. Didora, V. Gryschak, M. Derebon, Yu. Rygun, V. Synesc’kyj, V. Sayuk, O. Rybak, M. V’yuntsov, S. |
|
Subject |
буряки цукрові
картопля льон-довгунец цикорій соняшник ріпак озимий свекла сахарная картофель лен-долгунец цикорий подсолнечник рапс озимый sugar beets potatoes flax endive sunflower winter rape |
|
Description |
У підручнику викладено екологічні фактори та біологічні основи сучасних технологій вирощування провідних технічних культур в Україні. Представлена також інформація про походження, регіони вирощування, ботанічну класифікацію, морфологічну будову, абіотичні фактори і біологічні особливості технічних культур. Технологія вирощування розглядається в сучасному стані досягнень світової науки: розміщення культур в коротко ротаційних сівозмінах, біологізації землеробства, основ обробітку ґрунту, системи застосування елементів живлення рослин, формування оптимальної густоти стеблостою та насаджень рослин. Особлива увага приділяється агротехнічним прийомам догляду за посівами і захисту їх від шкодочинних організмів навколишнього середовища. Підручник призначений для бакалаврів, спеціалістів, магістрів, аспірантів, наукових працівників, бажаючих отримати поглиблені знання з технічних культур (цукрові буряки, цикорій, картопля, льон-довгунець, група олійних та ефіроолійних, хміль, тютюн та махорка). В учебнике наведены экологические факторы и биологоческие основы современных технологий выращивания основных технических культур в Украине. Также представлена информация о происхождении, регионах выращивания, ботанической классификации, морфологическом строении, абиотических факторах и биологических особенностях технических культур. Технология выращивания рассматривается в разрезе современных достижений мировой науки: размещения культур в короткоротационном севообороте, биологизации земледелия, основ обработки почвы, системы применения элементов питания растений, формирования оптимальной плотности стеблестоя растений. Особенное внимание уделяется агротехническим прийомам по уходу за посевами и защите их от вредоносных организмов. Учебник подготовлен для бакалавров, специалистов, магистров, аспирантов, научных работников, желающих получить углубленные знания по техническим культурам (свекла сахарная, цикорий, картофель, цикорий, лен-долгунец, группа масленичных та ефиромасленичных, хмель, табак, махорка). In a textbook ecological factors and biological bases of modern technologies of growing of basic industrial crops are pointed in Ukraine. Information is also presented about an origin, regions of growing, botanical classification, morphological structure, abiotic factors and biological features of industrial crops. Technology of growing is examined in the cut of modern achievements of world science: placing of cultures is in a short term crop rotation, biological of agriculture, Technology of growing is examined in the cut of modern achievements of world science: placing of cultures in a short-term crop rotation, biology of agriculture, bases of treatment of soil, system of application of elements of feed of plants, forming of optimum closeness of plants. The special attention is agrotechnical on the care of sowing and defense them from harmful organisms. A textbook geared-up for bachelors, specialists, master's degrees, graduate students, research workers, persons interested to get deep knowledge’s on industrial crops (a beet is saccharine, chicory, potato, chicory, long-stalk flax-flax, group of oil cultures, hop, tobacco). |
|
Date |
2016-06-09T11:06:09Z
2016-06-09T11:06:09Z 2007 |
|
Type |
Textbook
|
|
Identifier |
Технічні культури : підручник / А. С. Малиновський, В. Г. Дідора, М. В. Грищак [та ін.] ; за заг. ред. А. С. Малиновського. – Житомир : ДАЕУ, 2007. – 305 с.
978-966-8706-21-9 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/4510 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет»
|
|