Запис Детальніше

Лінійна оцінка екстер'єру і молочна продуктивність корів-первісток українських чорно-рябої і червоно-рябої молочних порід різних генотипів за часткою спадковості голштинської породи

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Лінійна оцінка екстер'єру і молочна продуктивність корів-первісток українських чорно-рябої і червоно-рябої молочних порід різних генотипів за часткою спадковості голштинської породи
 
Creator Кочук-Ященко, О. А.
Кочук-Ященко, А. А.
Kochuk-Yashchenko, O.
 
Subject лінійна оцінка
українська чорно-ряба молочна порода
українська червоно-ряба молочна порода
бажаний тип
молочна продуктивність
линейная оценка
украинская черно-пестрая молочная порода
украинская красно-пестрая молочная порода
желательный тип
молочная продуктивность
linear estimation
Ukrainian Black-and-White dairy breed
Ukrainian Red-and-White dairy breed
desired type
milk yield
 
Description У статті представлені результати впливу частки спадковості голштинської породи на екстер'єрний тип, молочну продуктивність корів українських чорно-рябої і червоно-рябої молочних порід.
У процесі виведення українських чорно-рябої та червоно-рябої молочних порід одержано велику кількість тварин проміжних генотипів з різною часткою спадковості за поліпшуючою голштинською породою [1, 2]. На етапах створення та поліпшення цих порід при доборі тварин пріоритети надавалися й надаються не частці умовної спадковості за вихідними породами, а вираженості у них бажаного породного типу [3]. Рядом вчених на основі своїх досліджень було встановлено і доведено [4, 5, 6, 7], що одним із основних і найоб’єктивніших критеріїв при створенні тварин бажаного типу з високою і стабільною молочною продуктивністю, міцним здоров’ям та задовільними репродуктивними якостями протягом декількох лактацій є селекція тварин за показниками екстер’єрного типу.
В статье представлены результаты влияния доли наследственности голштинской породы на экстерьерный тип, продуктивность коров украинских черно-пестрой и красно-пестрой молочных пород.
The results of the impact of the share of inheritance to exterior Holstein breed type, milk production of cows Ukrainian black and white and red and white dairy breeds.
 
Date 2016-12-14T07:51:11Z
2016-12-14T07:51:11Z
2015
 
Type Conference materials
 
Identifier Кочук-Ященко О. А. Лінійна оцінка екстер'єру і молочна продуктивність корів-первісток українських чорно-рябої і червоно-рябої молочних порід різних генотипів за часткою спадковості голштинської породи / О. А. Кочук-Ященко // Аграрна наука, освіта, виробництво: європейський досвід для України : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 17–18 листоп. 2015 р. – Житомир : ЖНАЕУ, 2015. – С. 406–409.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6189
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний аграрний університет