Запис Детальніше

Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми
 
Creator Бурлака, В. А.
Шевчук, В. Ф.
Burlaka, V.
Shevchuk, V.
 
Subject вміст протеїну
слимаки
білкові корми
важкі метали
свинець
кадмій
миш'як
ртуть
содержание протеина
слизни
белковые корма
тяжелые металлы
свинец
кадмий
мышьяк
the protein content
slugs
protein feed
heavy metals
lead
cadmium
arsenic
mercury
 
Description Розглядаються питання використання різноманітних кормових культур та експериментального комбікорму в раціонах слимаків Helix pomatia, їх вплив на динаміку вмісту протеїну та ВМ у м'ясі молодняку слимаків. Встановлено: використання білкових кормів та кормових добавок дозволяє дає змогу покращати протеїновий склад м'яса слимаків на 27,7 %, збільшити кількість сухої речовини на 6,6 % та зменшити рівень важких металів – свинцю, кадмію, миш'яку та ртуті відповідно на 27,6–33,3–62,5 та 75 %.
Рассматриваются вопросы использования различных кормовых культур и экспериментального комбикорма в рационах улиток Helix pomatia, их влияние на динамику содержания протеина и ВМ в мясе молодняка улиток. Установлено: использование белковых кормов и кормовых добавок позволяет позволяет улучшить протеиновый состав мяса слизней на 27,7 %, увеличить количество сухого вещества на 6,6 % и уменьшить уровень тяжелых металлов – свинца, кадмия, мышьяка и ртути соответственно на 27,6–33,3–62,5 и 75 %.
Examines the use of various forage crops and experimental mixed fodders in the diets of snails Helix pomatia, their influence on the dynamics of the protein and VM is the meat of young snails. Installed: the use of protein feed and feed additives can improve the protein composition of the meat slugs 27.7 %, to increase the amount of dry matter of 6.6 % and reduce the level of heavy metals – lead, cadmium, arsenic and mercury, respectively 27,6–33,3–62,5 and 75 %.
 
Date 2016-11-04T07:19:17Z
2016-11-04T07:19:17Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Бурлака В. А. Вміст протеїну та ВМ в м'ясі при вирощуванні слимака Helix в умовах промислової ферми / В. А. Бурлака, В. Ф. Шевчук // Корми і кормовиробництво. – 2008. – Вип. 63. – С. 247–250.
978-966-2917-92-5
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5867
 
Language uk
 
Publisher Інститут кормів Української академії аграрних наук