Запис Детальніше

Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі
 
Creator Положенець, В. М.
Вернигора, І. Ф.
Немерицька, Л. В.
Polozhenets, V.
Vernyhora, I.
Nemerytska, L.
 
Subject хвороби картоплі
сорти картоплі
стійкість сортів
мокра бактеріальна гниль
 
Description У результаті проведеної фітопатологічної експертизи бульб різних за стійкістю сортів картоплі було встановлено, що найбільш інтенсивно хвороба поширювалась на сприйнятливому до патогену сорті Тетерів. За період зберігання спостерігалось значне збільшення кількості інфікованих бульб цього сорту. Отже, враховуючи отримані результати досліджень, у виробництво рекомендовано впроваджувати сорти Слов'янка та Веста, зберіганні яких дає можливість попередити втрати врожаю у зимовий період до 13,0 % та обмежити розвиток мокрої бактеріальної гнилі.
Мокра бактеріальна гниль – надзвичайно шкідливе та розповсюджене захворювання картоплі, особливо в період зимового зберігання врожаю. Основними збудниками хвороби є бактерії роду Pectobacterium, зокрема Pect, carotovorum subsp. carotovorum та Pect, carotovorum subsp. atrosepticum.
 
Date 2016-11-29T13:26:28Z
2016-11-29T13:26:28Z
2012
 
Type Conference materials
 
Identifier Положенець В. М. Розповсюдження мокрої бактеріальної гнилі на різних за стійкістю сортах картоплі / В. М. Положенець, І. Ф. Вернигора, Л. В. Немерицька // Захист рослин: наука, освіта, інновації в умовах глобалізації : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 50-річчю засн. ф-ту захисту рослин, 15–18 жовт. 2012 р. – К. : НУБіП України, 2012. – С. 182–183.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6058
 
Language uk
 
Publisher Національний університет біоресурсів і природокористування України