Запис Детальніше

Гематологічні та біохімічні показники крові великої рогатої худоби в умовах хронічного надходження радіоцезію з раціоном

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гематологічні та біохімічні показники крові великої рогатої худоби в умовах хронічного надходження радіоцезію з раціоном
 
Creator Славов, В. П.
Рудюк, Б. В.
Шелест, З. М.
Дідух, М. І.
Slavov, V.
Rudiuk, B.
Shelest, Z.
Didukh, М.
Дидух, Н. И.
 
Subject гематологічні показники крові
радіація
радіонукліди
гематологические показатели крови
радиация
радионуклиды
hematological blood parameters
radiation
radionuclides
 
Description Зміни досліджуваних показників свідчать, що під час хронічного надходження цезію-137 з раціоном в організмі тварин діють регуляторно-компенсаторні механізми, які знешкоджують негативний вплив на систему крові.
Метою даного дослідження було вивчення впливу хронічного надходження радіоиезію на деякі гематологічні та біохімічні показники крові ВРХ. Дослідний і контрольний раціони відповідали зоотехнічним вимогам, були тотожними за хімічним складом і відрізнялися за вмістом цезію-137 (активність дослідного раціону складала 50–60 кБк на добу, а контрольного – 0,6 кБк).
Изменения исследуемых показателей свидетельствуют, что во время хронического поступления цезия-137 с рационом в организме животных действуют регуляторно-компенсаторные механизмы, которые обезвреживают негативное влияние на систему крови.
Changes investigated indicators suggest that during chronic flow of cesium-137 from the diet in animals are regulatory and compensatory mechanisms to neutralize the negative impact on the blood system.
 
Date 2016-12-07T11:44:12Z
2016-12-07T11:44:12Z
1994
 
Type Conference materials
 
Identifier Славов В. П. Гематологічні та біохімічні показники крові великої рогатої худоби в умовах хронічного надходження радіоцезію з раціоном / В. П. Славов, Б. В. Рудюк, З. М. Шелест, М. І. Дідух // Всеукр. конф. з фізіології і біохімії тварин : зб. тез доп., 20 берез. 1994 р. – Л., 1994. – С. 133.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6107
 
Language uk
 
Publisher Перемишлянська райдрукарня