Запис Детальніше

Зміни в організмі бугаїв-плідників за введення до складу раціону полімінеральної кормової добавки «Мінероліт»

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Зміни в організмі бугаїв-плідників за введення до складу раціону полімінеральної кормової добавки «Мінероліт»
 
Creator Євтух, Л. Г.
Евтух, Л. Г.
Evtukh, L.
 
Subject бугаї-плідники
полімінеральна кормова добавка
Мінероліт
кремній
морфологічний склад крові
біохімічний склад крові
быки-производители
полиминеральная кормовая добавка
Минеролит
кремний
морфологический состав крови
биохимический состав крови
bull-sires
polymineral feed additive
Minerolit
silicon
morphological composition of blood
biochemical composition of blood
 
Description Установлено, що включення до складу раціону бугаїв-плідників лікувально-профілактичної полімінеральної кормової добавки «Мінероліт» у дозі 100 г на добу негативно не впливає на їх загальний стан, морфологічні та біохімічні показники крові. Зниження в досліджуваних тварин активності АЛТ на 57 % та АСТ на 56,23 % виявлене в кінці досліду, свідчить про відсутність токсичної дії на організм, а АСТ, окрім цього, ще й на зменшення цитолізу гепатоцитів. Зменшення концентрації сечовини на 41,95 % характеризує сорбційні та антитоксичні властивості досліджуваного препарату.
Установлено, что введение в состав рациона быков-производителей лечебно-профилактической полиминеральной кормовой добавки «Минеролит» в дозе 100 г в сутки негативно не влияет на их общее состояние, морфологические и биохимические показатели крови. Снижение в исследуемых животных активности АЛТ на 57% и АСТ на 56,23% обнаруженое в конце опыта, свидетельствует об отсутствии токсического действия на организм, а АСТ, кроме этого, еще и на уменьшение цитолиза гепатоцитов. Снижение концентрации мочевины на 41,95% характеризует сорбционные и антитоксические свойства исследуемого препарата.
It is established that the inclusion of the diet bull-sires of treatment and preventive polymineral additive «Minerolit» feed supplement at dose of 100 grams per day do not adversely affect on their general state, morphological and biochemical parameters of blood. The decline in the studied animals ALT activity by 57% and 56.23% for AST found at the end of the experiment, indicates the absence of toxic effects on the body, and AST, in addition, also to reduce the cytolysis of hepatocytes. Reducing the concentration of urea in 41.95% characterizing sorption and antitoxiс properties of investigating preparation.
 
Date 2016-10-31T13:55:34Z
2016-10-31T13:55:34Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Євтух Л. Г. Зміни в організмі бугаїв-плідників за введення до складу раціону полімінеральної кормової добавки «Мінероліт» / Л. Г. Євтух // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини. – 2015. – Вип. 30, ч. 2. – С. 459–464.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5837
 
Language uk
 
Publisher Харківська державна зооветеринарна академія