Запис Детальніше

Параметры качества произведенной на промышленных комплексах свинины

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Параметры качества произведенной на промышленных комплексах свинины
 
Creator Хоченков, А. А.
Шамонина, А. И.
Ходосовский, Д. Н.
Безмен, В. А.
Петрушко, А. С.
Шацкая, А. Н.
Рудаковская, И. И.
Hochenkov, A.
Shamonina, A.
Hodosovskiy, D.
Bezmen, V.
Petrushko, A.
Shatskaya, A.
Rudakovskaya, I.
Шамоніна, А. І.
Ходосовський, Д. М.
Шацька, А. Н.
Рудаковська, І. І.
 
Subject промышленное свиноводство
кулинарные параметры
хранение свинины
промислове свинарство
кулінарні параметри
зберігання свинини
 
Description Переход свиноводства на промышленные технологии способствовал за счет интенсификации процессов производства снижению себестоимости свинины и уменьшению трудозатрат на единицу продукции. Побочным эффектом от такой существенной перестройки отрасли стало значительное ухудшение качества мясопродуктов, выразившееся в снижении ее санитарно-гигиенических параметров, показателей, характеризующих сохранность продукции и ее кулинарные свойства. Это вынуждает производственников при выработке продуктов питания из мяса применять различные технологические добавки, улучшающие сохранность, внешнюю привлекательность и вкусовые характеристики продуктов (консерванты, ароматизаторы, усилители вкуса и пр.), что негативно влияет на здоровье потребителей, особенно детей и людей, имеющих проблемы со здоровьем.
Перехід свинарства на промислові технології сприяв за рахунок інтенсифікації процесів виробництва зниженню собівартості свинини і зменшенню трудовитрат на одиницю продукції. Побічним ефектом від такої істотної перебудови галузі стало значне погіршення якості м'ясопродуктів, що виразилося в зниженні її санітарно-гігієнічних параметрів, показників, що характеризують збереження продукції і її кулінарні властивості. Це змушує виробничників при виробленні продуктів харчування з м'яса застосовувати різні технологічні добавки, що поліпшують збереження, зовнішню привабливість і смакові характеристики продуктів (консерванти, ароматизатори, підсилювачі смаку та ін.), що негативно впливає на здоров'я споживачів, особливо дітей і людей, що мають проблеми зі здоров'ям.
 
Date 2016-09-28T10:28:48Z
2016-09-28T10:28:48Z
2016
 
Type Conference materials
 
Identifier Параметры качества произведенной на промышленных комплексах свинины / А. А. Хоченков, А. И. Шамонина, Д. Н. Ходосовский [та ін.] // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. матеріалів доп. учасн. IV Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2016. – С. 246–251.
978-617-7265-64-0
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5591
 
Language ru
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок