Запис Детальніше

Проблеми використання інформації, отриманої від осіб, які перебувають у конфіденційних стосунках із підрозділами, що займаються ОРД, у контексті прийняття КПК України

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Проблеми використання інформації, отриманої від осіб, які перебувають у конфіденційних стосунках із підрозділами, що займаються ОРД, у контексті прийняття КПК України
 
Creator Омельчук, В. А.
Черниш, Р. Ф.
Omelchyk, V.
Chernysh, R.
Черныш, Р. Ф.
 
Subject конфідент
Кримінальний процесуальний кодекс України
особа залучена до конфіденційного співробітництва
оперативно-розшукова діяльність
агент
confidant
The Criminal Procedure Code of Ukraine
person involved in confidential cooperation
operatively-search activity
agent
конфидент
Уголовный процессуальный кодекс Украины
лицо привлечено к конфиденциальному сотрудничеству
оперативно-розыскная деятельность
 
Description У доповіді акцентується увага на правових засадах використання допомоги конфідентів. На підставі критичного аналізу міжнародного досвіду у вказаній сфері робиться висновок про те, що оптимальним способом використання такої інформації є допит особи, залученої до конфіденційного співробітництва з правоохоронними органами, в процесуальному статусі свідка у процесі розслідування конкретної кримінальної справи.
Реформування кримінальної юстиції України спрямовано на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю, яка набуває організованих форм, професіоналізму та транснаціонального характеру, а також на удосконалення засобів захисту прав людини від злочинних посягань та від необгрунтованого їх обмеження суб’єктами, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність.
The report focuses on the legal basis of the use of aid confidant. Based on a critical analysis of international experience in this sphere concludes that the best use of this information is questioning individuals involved in confidential cooperation with law enforcement agencies in the procedural status of a witness in the investigation of the criminal case.
В докладе акцентируется внимание на правовых принципах использования помощи конфидентов. На основании критического анализа международного опыта в указанной сфере делается вывод о том, что оптимальным способом использования такой информации является допрос лица, привлеченного к конфиденциальной сотрудничества с правоохранительными органами, в процессуальном статусе свидетеля в процессе расследования конкретного уголовного дела.
 
Date 2016-10-12T06:57:42Z
2016-10-12T06:57:42Z
2012
 
Type Conference materials
 
Identifier Омельчук В. А. Проблеми використання інформації, отриманої від осіб, які перебувають у конфіденційних стосунках із підрозділами, що займаються ОРД, у контексті прийняття КПК України / В. А. Омельчук, Р. Ф. Черниш // Нова форма досудового розслідування в проекті КПК України та проблеми її реалізації в діяльності СБ України : матеріали міжвід. наук.-практ. конф., 27 квіт. 2012 р. – К. : Наук.-вид. від. НА СБ України, 2012. – С. 173–178.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5678
 
Language uk
 
Publisher Національна академія Служби безпеки України