Запис Детальніше

Вплив на здоров'я людини харчових яєць за різних способів споживання

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив на здоров'я людини харчових яєць за різних способів споживання
 
Creator Глєбова, Ю. А.
Вертійчук, А. І.
Глебова, Ю. А.
Вертийчук, А. И.
Glebova, Yu.
Vertiychyk, A.
 
Subject курячі яйця
холестерин
споживання
приготування
термічні способи
сирі продукти
різна кількість
здоров'я
дослідження
куриные яйца
употребление
приготовление
термические способы
сырые продукты
разное количество
здоровье
исследование
chicken eggs
cholesterol
eating
cooking
thermal methods
raw foods
different number
health
study
 
Description Показано різні підходи щодо споживання кількості харчових яєць та доводиться можливість їх збільшення у харчуванні в сирому вигляді порівняно з приготовленими. Це обумовлюється тим, що за термічної дії природний стан білків, амінокислот, вітамінів, холестерину, ферментів та інших речовин яєць змінюється і спричиняється інша взаємодія їх з організмом.
На основі протилежних думок ряду вчених відносно шкідливості яєць і проведених досліджень автори цієї роботи вказують на можливість значного збільшення споживання курячих яєць в їжу людини – до 500 шт. за рік.
Суть методики збільшення споживання харчових яєць полягає у прийомі їх переважно у сирому вигляді замість приготованих за допомогою широко поширених термічних способів (жаріння, варіння), під дією яких холестерин, ймовірно, транспортується в його метаболіти, що негативно діє на організм людини.
Показано разные подходы относительно употребления количества пищевых яиц и доказывается возможность их увеличения в питании в сыром виде по сравнению с подготовленными в пищу. Это объясняется тем, что при термическом воздействии естественное состояние белков, аминокислот, витаминов, холестерина, ферментов и других веществ яиц изменяется и мотивируется другое взаимодействие с организмом.
На основании противоположных мнений ряда ученых, относительно вредности яиц и проведенного эксперимента, авторы этой работы показывают возможность значительного увеличения употребления куриных яиц в пищу человека – до 500 штук за год.
Сущность методики увеличения употребления пищевых яиц заключается в приеме их преимущественно в сыром виде вместо приготовленных с помощью широко распространенных термических способов (жаренья, варки), под действием которых холестерин, очевидно, трансформируется в его метаболиты, отрицательно действующих на организм человека.
There are showed different approaches regarding the use of the number of eggs and the possibility of increasing the number of taking eggs in raw form is proved compared with prepared ones. This is explained by the fact that upon thermal exposure to natural state of proteins, amino acids, vitamins, cholesterol, enzymes and other substances of eggs motivates other interaction with the body.
On the basis of a number of scientists with opposite views regarding the harmfulness of eggs and the experiment the authors of this work show the possibility of a significant increase in the use of eggs for human consumption – up to 500 per year.
Summary methods of increasing food consumption of eggs is mainly taking them raw instead of prepared in usual thermal processes (frying, cooking) that courses the cholesterol to transform into its metabolites, which has negative effect on the human body.
 
Date 2016-10-18T13:25:40Z
2016-10-18T13:25:40Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Глєбова Ю. А. Вплив на здоров'я людини харчових яєць за різних способів споживання / Ю. А. Глєбова, А. І. Вертійчук // Вісник ЖНАЕУ. – 2016. – № 1 (53), т. 1. – С. 201–208.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5739
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет