Запис Детальніше

М'ясо кролів – важливий резерв органічної продукції

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title М'ясо кролів – важливий резерв органічної продукції
 
Creator Котелевич, В. А.
Kotelevych, V.
 
Subject кролятина
органічна продукція
екологічно чиста і безпечна
жива і забійна вага
rabbit meat
organic production
ecologically pure and safe
live and slaughter weight
органическое производство
экологически чистая и безопасная
живая и забойная масса
 
Description Забезпеченню населення екологічно чистими продуктами сприяє органічне виробництво кролятини, яка є високопоживним, екологічно чистим дієтичним продуктом. Розвиток галузі спецiалiзованого органічного м'ясного кролівництва для українського сьогодення має великі економічні переваги, порівнюючи з іншими напрямками м'ясного тваринництва. Порівняльним аналізом якості мяса кролів каліфорнійської скоростиглої та фландрів встановлено, що жива вага, забійний вихід м'язової тканини, обмускульність тушок залежать від породи та пори року. Продуктивність кролів у весняно-літній період вища, ніж в осінньо-зимовий. Найбільшої живої та забійної ваги досягли 4-ох місячні кролі, вирощені у весняно-літній період, відповідно: бельгійський велетень (фландр) 3375±27,0 г та каліфорнійці – 2956,5±6,74 г.
Обеспечению населения экологически чистыми продуктами способствует органическое производство, в т. ч. кролятины, которая является высокопитательным экологически чистим диетическим продуктом. Развитие отрасли специализированного органического мясного кролеводства для украинского населения имеет большие экономические преимущества по сравнению с другими отраслями животноводства. Сравнительным анализом качества мяса кроликов калифорнийской скороспелой и фландров установлено, что живая масса, забойный выход мяса, обмускуленность тушек зависят от породы и сезона года. Продуктивность кроликов в весенне-летний период выше, чем в осенне-зимний. Наибольшую живую и забойную массу имели 4-месячные кролики, выращенные в весенне-летний период, соответственно: бельгийский великан (фландр) 3375±27,0 г и калифорнийская скороспелая – 2956,5±6,74 г.
The organic production which includes the rabbit meat that is a highly nutritional ecologically pure diet product facilitates the supply of the population with the ecologically pure products. Nowadays the development of the specialized organic rabbit meat branch has particular economic advantages for the Ukrainian industry as compared to the other branches of animal breeding. The rabbit meat comparative analysis of Kalifornia and Flandria breeds shows that the live weight, output the slaughter of muscular tissues, carcasses muscularity depends on the breed and season. The productivity of rabbits in spring and summer period is higher comparing with the autumn and winter one. The 4-month rabbits raised in spring and summer period gained the highest live and slaughter weight: Flander – 3375±27.0 g and Kalifornia – 2956.5±6.74 g breeds correspondingly.
 
Date 2016-10-18T12:41:12Z
2016-10-18T12:41:12Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Котелевич В. А. М'ясо кролів – важливий резерв органічної продукції / В. А. Котелевич // Вісник ЖНАЕУ. – 2016. – № 1 (53), т. 1. – С. 220–227.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5735
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет