Запис Детальніше

Визначення натуральності вершкового масла

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Визначення натуральності вершкового масла
 
Creator Щербакова, Н. С.
Передера, Ж. О.
Передера, С. Б.
Shcherbakova, N.
Peredera, Zh.
Peredera, S.
Передера, Ж. А.
 
Subject масло вершкове
молочний жир
плазма масла
умовно патогенні мікроорганізми
масло сливочное
молочный жир
условно патогенные микроорганизмы
butter
milk fat
butter plasma
conditionally pathogenic microorganisms
 
Description У статті наведено дані щодо визначення якості та безпеки вершкового масла яке виробляє ЗАТ «БІЛОЦЕРКІВКА». Проведено органолептичні дослідження, визначено якість упаковки та маркування. Досліджено вершкове масло на вміст токсичних елементів: свинцю, кадмію, ртуті, міді, цинку, миш’яку. Визначено, що за фізико-хімічними показниками всі зразки вершкового масла відповідали вимогам стандарту: масова частка жиру була в межах від 62,5 до 82,5 %, кухонної солі – 0,5–0,9 %, вологи – не перевищувала 25 %, рН плазми масла – від 6,3 до 7 %. Немолочних жирів у жодному зразку вершкового масла не виявлено. Встановлено, що за показниками якості вершкове масло маслозаводу «Білоцерківка», відповідає показникам чинних нормативних документів.
В статье приведены данные определения качества и безопасности сливочного масла, которое производит ЗАО «Белоцерковка». Проведены органолептические исследования, определено качество упаковки и маркировки. Сливочное масло исследовали на содержание токсичных элементов: свинца, кадмия, ртути, меди, цинка, мышьяка. Определено, что по физико-химическим показателям все образцы сливочного масла соответствовали требованиям стандарта: массовая доля жира была в пределах от 62,5 до 82,5 %, поваренной соли – 0,5–0,9 %, влаги – не превышала 25 %, рН плазмы, масла была от 6,3 до 7 %. Немолочних жиров ни в одном образце масла не обнаружено. Установлено, что по показателям качества сливочное масло маслозавода «Белоцерковка» соответствует показателям действующих нормативных документов.
The article presents data concerning the quality and safety of butter which produces JSC «BILOTSERKIVKA». An organoleptic study determined the quality of packaging and labeling. Investigated butter content of toxic elements such as lead, cadmium, mercury, copper, zinc, arsenic. Determined that the physical and chemical indicators butter all samples meet the requirements of the standard: Fat content was in the range of 62,5 to 82,5 %, mass fraction of salt – 0,5–0,9 % moisture content does not exceed 25 % was oil plasma pH of 6,3 to 7 %. No milk fat in any sample of butter were found. Found that in terms of quality sweet creamery butter «Bilotserkivka» corresponds to parameters of current regulations.
 
Date 2016-10-19T13:15:55Z
2016-10-19T13:15:55Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Щербакова Н. С. Визначення натуральності вершкового масла / Н. С. Щербакова, Ж. О. Передера, С. Б. Передера // Вісник ЖНАЕУ. – 2016. – № 1 (53), т. 1. – С. 355–360.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5756
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет