Запис Детальніше

Вплив складу поживних субстратів на вкорінення мікросаджанців хмелю in vitro

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив складу поживних субстратів на вкорінення мікросаджанців хмелю in vitro
 
Creator Ворона, Л. І.
Хандрика, Н. П.
Vorona, L.
Khandryka, N.
Ворона, Л. И.
Хандрыка, Н. П.
 
Subject субстрат
коренева система
підживлення
substrate
root system
dressing
корневая система
подкормка
 
Description Представлені результати досліджень щодо впливу складу поживних субстратів на вкорінення мікросаджанців хмелю in vitro сортів Альта й Оболонський. Встановлено, що найкращим для вирощування мікросаджанців даних сортів є субстрат, до складу якого входять торф, пісок та перліт у співвідношенні 1:1:1. Оптимальні умови для росту і розвитку кореневої системи мікросаджанців створюються в стаканчиках об’ємом 100 см3.
The paper presents the investigations concerning the influence of nutrient substrate composition on the rooting in vitro of Alta and Obolonsky hop varieties microseedlings. It has been established that the best substrate for growing the giver varieties is the one whose composition contains peat mixtures, sand and perlit in the ratio 1:1:1. The optimum conditions for the growth and development of microseedling root system are created in 100cm3 tumblers.
Изложены результаты влияния склада живительных субстратов на укоренение микросаженцев хмеля іn vitro сортов Альта и Оболонский. Определено, что наилучшим для выращивания данных сортов есть субстрат, в состав которого входят: торф, песок и перлит в соотношении 1:1:1. Оптимальные условия для роста и развития корневой системы микросаженцев возникают в стаканчиках емкостью 100 см3.
 
Date 2016-11-02T14:03:53Z
2016-11-02T14:03:53Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Ворона Л. І. Вплив складу поживних субстратів на вкорінення мікросаджанців хмелю in vitro // Л. І. Ворона, Н. П. Хандрика // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 53–58.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5854
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет