Запис Детальніше

Трансгенні жири

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Трансгенні жири
 
Creator Кураченко, Н. М.
Грубник, Є. Б.
Kurachenko, N.
Grubnyk, E.
Кураченко, Н. Н.
Грубник, Е. Б.
 
Subject гідрогенізовані жири
клітинний метаболізм
шкідливий холестерин
ліпопротеїн високої щільності
атеросклероз
маргарин
продукти харчування
hydrogenated fats
cell metabolism
the harmful cholesterol
high density lipoprotein
atherosclerosis
margarine
food
гидрогенизированные жиры
клеточный метаболизм
вредный холестерин
липопротеин высокой плотности
продукты питания
 
Description Вказано на шкідливість трансгенних жирів як специфічного виду ненасичених жирів, отриманих штучним шляхом. Відмічено, що вбудовуючись в клітини живого організму, трасгенні жири порушують клітинний метаболізм, вони перешкоджають повноцінному живленню клітин і сприяють накопиченню токсинів, що є причиною захворювань. Названі основні види холестерину – корисний і шкідливий. Проаналізовано основні властивості корисного холестерину – ліпопротеїну високої щільності. Вказано на основні наслідки дії трансгенних жирів – утворення в судинах бляшок, які блокують надходження крові до тканин.
On harmfulness of transgenic fats as a specific type of unsaturated fat, artificial way. Observed that the Bacteriophage into cells of the living body, rasgen fats break cellular metabolism, they contribute to the accumulation of toxins that cause disease. Named the main types of cholesterol is useful and harmful. Analyzes the main properties of healthy cholesterol – high-density lipoprotein. On the main consequences of the actions of the transgenic fats – formation in vessels of the plaques that block the receipt of blood to the tissues.
Сообщено о вреде трансгенных жиров как определенного типа ненасыщенных жиров, полученных искусственным способом. Отмечено, что встроенные в клетки живого тела, трасгенные жиры нарушают клеточный метаболизм, они предотвращают полноценное питание клеток и способствуют накоплению токсинов, которые вызывают болезни. Названы основные типы холестерина – полезный и вредный. Проанализированы основные свойства полезного холестерина – липопротеины высокой плотности. Указано на основные последствия действия трансгенных жиров – формирование в сосудах бляшек, которые блокируют поступление крови к тканям.
 
Date 2016-11-04T08:09:31Z
2016-11-04T08:09:31Z
2015
 
Type Conference materials
 
Identifier Кураченко Н. М. Трансгенні жири / Н. М. Кураченко, Є. Б. Грубник // Хімічні аспекти екології : зб. матеріалів VІІІ міжфакультетської наук.-пізнав. конф. викл. та студ. кафедри хімії екол. ф-ту ЖНАЕУ, 18 листоп. 2015 р. – Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2015. – С. 19–21.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/5870
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; Житомирський державний університет імені Івана Франка