Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні
|
|
Creator |
Безменнікова, В. М.
Bezmennykova, V. Безменникова, В. М. |
|
Subject |
зберігання фруктів
товарна якість хвороби абрикоса fruit storage commodity quality diseases of apricot хранения фруктов товарное качество болезни абрикоса |
|
Description |
Встановлено, що найбільш ефективним способом обробки плодів абрикоса сортів Краснощокий і Мелітопольський пізній є обприскування їх розчином антиоксидантів на материнській рослині, яке дозволяє подовжити термін зберігання на 25 діб, порівняно з необробленими плодами, знизити природну втрату маси в 1,8 і 1,7 раза, зменшити в 2,3 і 2,7 раза відповідно абсолютний відхід і технічний брак за рахунок зниження ураження плодів мікробіологічними та фізіологічними хворобами.
It has been established that spraying maternal plants with the antioxidant solution proved the most effective means of treating apricot fruits of Krasnoshchoky and Melitopolsky late cultivars. This makes it possible to prolong the term of storage up to 25 days (as compared to nontreated fruits) to lower their natural loss of weight by 1.8 and 1.7 times and to lower their natural waste and rejects by 2.3 and 2.7 times at the expense of lowering the fruit affection with microbiological and physiological diseases. Установлено, что наиболее эффективным способом обработки плодов абрикоса сортов Краснощокий и Мелитопольский поздний является опрыскивание их раствором антиоксидантов на материнском растении, что позволяет продлить срок хранения на 25 дней по сравнению с необработанными плодами, снизить природную убыль массы соответственно в 1,8 и 1,7 раза, снизить в 2,3 и 2,7 раза абсолютный отход и технический брак за счет снижения поражения плодов микробиологическими и физиологическими болезнями. |
|
Date |
2016-11-17T13:16:24Z
2016-11-17T13:16:24Z 2009 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Безменнікова В. М. Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні / В. М. Безменнікова // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 301–306.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6007 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|