Запис Детальніше

Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні
 
Creator Безменнікова, В. М.
Bezmennykova, V.
Безменникова, В. М.
 
Subject зберігання фруктів
товарна якість
хвороби абрикоса
fruit storage
commodity quality
diseases of apricot
хранения фруктов
товарное качество
болезни абрикоса
 
Description Встановлено, що найбільш ефективним способом обробки плодів абрикоса сортів Краснощокий і Мелітопольський пізній є обприскування їх розчином антиоксидантів на материнській рослині, яке дозволяє подовжити термін зберігання на 25 діб, порівняно з необробленими плодами, знизити природну втрату маси в 1,8 і 1,7 раза, зменшити в 2,3 і 2,7 раза відповідно абсолютний відхід і технічний брак за рахунок зниження ураження плодів мікробіологічними та фізіологічними хворобами.
It has been established that spraying maternal plants with the antioxidant solution proved the most effective means of treating apricot fruits of Krasnoshchoky and Melitopolsky late cultivars. This makes it possible to prolong the term of storage up to 25 days (as compared to nontreated fruits) to lower their natural loss of weight by 1.8 and 1.7 times and to lower their natural waste and rejects by 2.3 and 2.7 times at the expense of lowering the fruit affection with microbiological and physiological diseases.
Установлено, что наиболее эффективным способом обработки плодов абрикоса сортов Краснощокий и Мелитопольский поздний является опрыскивание их раствором антиоксидантов на материнском растении, что позволяет продлить срок хранения на 25 дней по сравнению с необработанными плодами, снизить природную убыль массы соответственно в 1,8 и 1,7 раза, снизить в 2,3 и 2,7 раза абсолютный отход и технический брак за счет снижения поражения плодов микробиологическими и физиологическими болезнями.
 
Date 2016-11-17T13:16:24Z
2016-11-17T13:16:24Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Безменнікова В. М. Вплив обробки плодів абрикоса антиоксидантами на показники їх товарної якості при зберіганні / В. М. Безменнікова // Вісник ЖНАЕУ. – 2009. – № 2 (25). – С. 301–306.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6007
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет