Запис Детальніше

Вплив стеблової нематоди на ріст і розвиток картоплі в залежності від ступеня резистентності сортів

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив стеблової нематоди на ріст і розвиток картоплі в залежності від ступеня резистентності сортів
 
Creator Положенець, В. М.
Котюк, Л. А.
Polozhenets, V.
Kotyuk, L.
Положенец, B. M.
 
Subject картопля
сорт
врожайність
potato
sort
crop capacity
картофель
урожайность
 
Description У результаті проведення досліджень встановлено, що особини Ditylenchus destructor впливають на ріст, розвиток рослин картоплі в період вегетації, знижуючи урожайність і товарність культури. Урожай, одержаний від хворих дитиленхозом рослин, був меншим у порівнянні із здоровими: у відносно стійкого сорту Пролісок – на 10,1%, у середньостійкого сорту Луговська – на 26,1% і у сприйнятливого сорту Світанок київський – на 35,4%.
The research shows that stem nematode does not essentially influence potato growth during the vegetation period but decreases crop yielding ability and its vendibility. The yield obtained from plants affected by Ditylenchus destructor was lower compared to that obtained from not affected ones: relatively resistant «Prolisok» – by 10,2%, medium resistant «Lugovskaya» – by 25,0% and susceptible «Svitanok» – by 35,4%.
Проведенные исследования показали, что стеблевая нематода Ditylenchus destructor влияет на развитие растений картофеля, снижая урожайность и товарность культуры. Урожай, полученный от больных дитиленхозом растений был меньше в сравнении со здоровыми: у относительно устойчивого сорта Пролисок – на 10,2%, среднеустойчивого сорта Луговской – на 25,0% и у восприимчивого сорта Свитанок киевский – на 35,4%.
 
Date 2017-01-30T08:25:08Z
2017-01-30T08:25:08Z
1999
 
Type Article
 
Identifier Положенець В. М. Вплив стеблової нематоди на ріст і розвиток картоплі в залежності від ступеня резистентності сортів / В. М. Положенець, Л. А. Котюк // Вісник ДААУ. – 1999. – № 1-2. – С. 23–26.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6515
 
Language uk
 
Publisher Державна агроекологічна академія України