Запис Детальніше

Попередня обробка зерна у складі комбікормів-стартерів та її вплив на обмінні процеси у телят

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Попередня обробка зерна у складі комбікормів-стартерів та її вплив на обмінні процеси у телят
 
Creator Аннамухаммедова, О. О.
Аннамухаммедов, А. О.
Annamuhammedova, E.
Annamuhammedov, A.
Аннамухаммедова, Е. А.
 
Subject поживні речовини
раціон
комбікорм
nutrients
ration
mixed feed
питательные вещества
рацион
комбикорм
 
Description Обробка зернового компоненту у складі комбікормів-стартерів способом екструзії та мікронізації позитивно впливала на біохімічні процеси у телят, що відобразилося на середньодобових приростах. Спостерігались певні особливості у перебігу обмінних процесів у тварин, які одержували комбікорми з різно обробленим ячменем. Зокрема, у телят, яким згодовували комбікорма-стартери із мікронізованим ячменем спостерігалося зміщення в сторону анаболізму азотистих сполук. Встановлена доцільність заміни СЗМ та цукру соєвим жмихом у складі комбікорму із мікронізованим ячменем. У телят цієї групи було зміщення обмінних реакцій у сторону синтезу ліпідних сполук.
Feeding calves on grain treated by means of extrusion and micronization and included into mixed feeds causes definite peculiarites of metabolism in body, improves feed nitrogen digestebility, increases intensity of calf growth.
Скармливание обработанного зерна способами экструзии и микронизации в составе комбикормов вызывает особенности в протекании метаболических процессов в организме, улучшение усвояемости азота корма, повышает интенсивность роста телят.
 
Date 2017-01-30T11:27:18Z
2017-01-30T11:27:18Z
1999
 
Type Article
 
Identifier Аннамухаммедова О. О. Попередня обробка зерна у складі комбікормів-стартерів та її вплив на обмінні процеси у телят / О. О. Аннамухаммедова, А. О. Аннамухаммедов // Вісник ДААУ. – 1999. – № 1-2. – С. 82–87.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6533
 
Language uk
 
Publisher Державна агроекологічна академія України