Запис Детальніше

Збільшення виробництва екологічно чистої яловичини – один з резервів поліпшення продовольства в Україні

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Збільшення виробництва екологічно чистої яловичини – один з резервів поліпшення продовольства в Україні
 
Creator Паламарчук, Т. М.
Славов, В. П.
Микитюк, В. М.
Palamarchuk, T.
Slavov, V.
Mykytiuk, V.
Паламарчук, Т. Н.
 
Subject яловичина
вирощування молодняка
трудові витрати
beef
cultivation of young growth
labor costs
говядина
выращивания молодняка
трудовые затраты
 
Description Проаналізовано виробництва м'яса яловичини та телятини в структурі всіх видів м'ясних ресурсів в Україні, Житомирській. області, окремих районів Полісся та Лісостепу. Проведене анкетне опитування працівників окремих господарств Полісся про доцільність та ефективність вирощування молодняка ВРХ. Статистичні дані та результати опитування свідчать про те, що в умовах Полісся є всі можливості збільшити обсяг виробництва яловичини, тому що затрачується менше трудових витрат та є багато природних угідь для утримання ВРХ, ніж інших видів тварин. Поліпшення кормової бази, мотивації праці, вдосконалення реалізаційних цін дозволить збільшити виробництво яловичини, тим самим краще забезпечити населення м'ясними продуктами харчування.
Beef and veal production in the structure of all kinds of beef resources in Ukraine, the Zhytomyr region, certain areas of Polissya and Forest-steppe has been analyzed. The survey by questionnaire covering 75 farms of Polissya as to the expediency and efficiency of raising young young cattle has been conducted. The statistical data and the results of the survey show that under the conditions of Polissya there exist possibilities to increase the volume of beef production, since labour input is less and there are marry lands for managing cattle rather than other farm animals. The improvement of cattle forage, labour incentives, selling price development will allow to increase beef production and, in this way, to better provide the population with beef produce.
Проанализировано производство мяса говядины и телятины в структуре всех видов мясных ресурсов в Украине, Житомирской области, отдельных районов Полесья и Лесостепи. Проведен анкетный опрос 75-ти хозяйств Полесья о целесообразности и эффективности выращивания молодняка КРС. Статистические данные и результаты опроса свидетельствуют, что в условиях Полесья имеются возможности увеличить объём производства говядины, так как затрачивается меньше трудовых затрат и есть много естественных угодий для содержания КРС, чем других видов животных. Улучшение кормовой базы, мотивации труда, совершенствование реализационных цен на продукцию позволит увеличить производство говядины и, тем самым, лучше обеспечить население мясными продуктами питания.
 
Date 2017-02-13T15:19:14Z
2017-02-13T15:19:14Z
1998
 
Type Article
 
Identifier Паламарчук Т. М. Збільшення виробництва екологічно чистої яловичини – один з резервів поліпшення продовольства в Україні / Т. М. Паламарчук, В, П. Славов, В. М. Микитюк // Вісник ДААУ. – 1998. – № 2. – С. 98–101.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6908
 
Language uk
 
Publisher Державна агроекологічна академія України