Запис Детальніше

Екологічні та продуктивні аспекти виробництва і використання кормової добавки на основі біоферментації органічних речовин для великої рогатої худоби

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Екологічні та продуктивні аспекти виробництва і використання кормової добавки на основі біоферментації органічних речовин для великої рогатої худоби
 
Creator Бурлака, В. А.
Малінін, Б. М.
Шуєв, В. Л.
Burlaka, V.
Malinin, B.
Shuiev, V.
Малинин, Б. М.
Шуев, В. Л.
 
Subject гній
біогумус
показники крові
гной
биогумус
показатели крови
manure
biohumus
blood parameters
 
Description У статті висвітлюється питання використання органічних відходів тваринництва (гноївка, послід) в суміші з торфом, що піддаються біоферментації в літніх та зимових раціонах молочних корів та молодняку великої рогатої худоби на відгодівлі. Визначені зміни та динаміка молочної, м’ясної продуктивності та вмісту рубця і показників крові тварин при застосуванні КБП в дозах 1,0 кг на 1 голову для корів, та 100 і 200 г продукту на 100 кг живої маси бичків на добу.
В статье освещается вопрос использования органических отходов животноводства (навоз, куриный помет) в смеси с торфом, которые подвергнуты биоферментации в летних и зимних рационах молочных коров и молодняка крупного рогатого скота на откорме. Определены изменения и динамика молочной, мясной продуктивности и содержания рубца и показателей крови животных при применении КБП в дозах 1,0 кг на 1 голову для коров, и 100 и 200 г продукта на 100 кг живой массы бычков в сутки.
The paper deal with the problem of using organic livestock wastes (manure, litter) in combination with peat subjected to biofermentation in summer and winter fattening diet for dairy cows and young cattle. The dynamics and some changes in milk and meat productivity, rumen content and biochemistry of blood in animals when supplying the diet with all-purpose compost at the doses of 1.0 kq per cow and 0.1–0.2 kg of products per 100 kg of live weight daily have been established.
 
Date 2017-01-19T09:49:39Z
2017-01-19T09:49:39Z
2002
 
Type Article
 
Identifier Бурлака В. А. Екологічні та продуктивні аспекти виробництва і використання кормової добавки на основі біоферментації органічних речовин для великої рогатої худоби / В. А. Бурлака, Б. М. Малінін, В. Л. Шуєв // Вісник ДАУ. – 2002. – № 1. – С. 12–15.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6307
 
Language uk
 
Publisher Державний агроекологічний університет