Запис Детальніше

Вплив трематодної інвазії та іонів міді водного середовища на гемоцити Planorbarius purpura (Mollusca : Gastropoda : Pulmonata : Bulinidae)

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив трематодної інвазії та іонів міді водного середовища на гемоцити Planorbarius purpura (Mollusca : Gastropoda : Pulmonata : Bulinidae)
 
Creator Стадниченко, А. П.
Киричук, Г. Є.
Stadnychenko, A.
Kirichuk, G.
Киричук, Г. Е.
 
Subject прісноводні молюски
гемолімфа
водне середовище
пресноводные моллюски
гемолимфа
водная среда
freshwater mollusks
hemolymph
water environment
 
Description Висвітлено вплив різних концентрацій іонів міді водного середовища (LC25, LC50, LC75) на гемоцити Planorbarius purpura у нормі і за інвазії її трематодами. Встановлено, що у інвазованих тварин зростають розмірні характеристики еозинофільних мікрогранулоцитів (ЕМ) та базофільних гранулоцитів (БГ). З’ясовано, що у діапазоні концентрацій LC25–LC50 у всіх піддослідних тварин спостерігається збільшення розмірів ЕМ, ядерно-цитоплазматичний індекс у P. purpura за усіх концентрацій токсиканта залишається на рівні норми, а кількість гемоцитів, яка припадає на одиницю об’єму гемолімфи, зростає.
Освещено влияние различных концентраций ионов меди водной среды (LC25, LC50, LC75) на гемоцити Planorbarius purpura в норме и при инвазии ее трематодами.
The effect of the water environment copper ions(LC25, LC50, LC75) on the haemocytes of the Planorbarius purpura normal and by trematoda invasion has been investigated.
 
Date 2017-02-23T17:10:18Z
2017-02-23T17:10:18Z
2007
 
Type Article
 
Identifier Стадниченко А. П. Вплив трематодної інвазії та іонів міді водного середовища на гемоцити Planorbarius purpura (Mollusca : Gastropoda : Pulmonata : Bulinidae) / А. П. Стадниченко, Г. Є. Киричук // Вісник ДАУ. – 2007. – № 2 (20). – С. 74–82.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7170
 
Language uk
 
Publisher Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет»