Запис Детальніше

Взаємозв’язок між господарсько-біологічними ознаками корів та ефективність їх відбору за виробничими типами

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Взаємозв’язок між господарсько-біологічними ознаками корів та ефективність їх відбору за виробничими типами
 
Creator Пелехатий, М. С.
Гунтік, Л. М.
Омелькович, С. П.
Пелехатый, Н. С.
Гунтик, Л. М.
Pelekhaty, M.
Guntik, L.
Omelkovych, S.
 
Subject екстер’єрно-конституціональний тип
молочна продуктивність
молочний жир
молочний білок
экстерьерно-конституциональный тип
молочная продуктивность
молочный жир
молочный белок
exterior-constitutional type
milk yield
butterfat
milk protein
 
Description На поголів’ї 330 корів-первісток української чорно-рябої молочної породи визначені коефіцієнти кореляції і кореляційне відношення між сумарною продукцією молочного жиру і білка та іншими ознаками. Доведено, що взаємозв’язок між ними наближається переважно до прямолінійного типу. Максимальною молочною продуктивністю та найкращою відповідністю параметрам тварин бажаного типу характеризуються корови молочного типу, найгіршою – молочно-м’ясного.
На поголовье 330 первотёлок украинской черно-пёстрой молочной породы рассчитаны коефициенты корреляции и корреляционное отношение между суммарной продукцией жира и белка и другими признаками. Доказано, что взаимосвязь между ними приближается в основном к прямолинейному типу. Максимальной молочной продуктивностью и наилучшим параметрам животных желательного типа соответствуют животные молочного типа, худшим – молочно-мясного.
The herd of 330 Ukrainian black-and-white dairy first-calf cows was used to estimate the correlation coefficients and correlation between the total yield of milk fat and protein and other signs. It has been established that the correlation between them mainly approximates to the linear type. The maximum milk productivity and the best correspondences to animal parameters of desired types are characteristic of dairy cows, the worst – of dairy-beef cows.
 
Date 2017-02-24T08:47:06Z
2017-02-24T08:47:06Z
2007
 
Type Article
 
Identifier Пелехатий М. С. Взаємозв’язок між господарсько-біологічними ознаками корів та ефективність їх відбору за виробничими типами / М. С. Пелехатий, Л. М. Гунтік, С. П. Омелькович // Вісник ДАУ. – 2007. – № 2 (20). – С. 108–117.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7179
 
Language uk
 
Publisher Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет»