Запис Детальніше

Вплив фенолу на вміст гемоглобіну і на забезпеченість ним одиниці загальної маси тіла і м'якого тіла Planorbarius corneus (Mollusca: Pulmonata: Bulinidae) у нормі та за інвазії трематодами

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив фенолу на вміст гемоглобіну і на забезпеченість ним одиниці загальної маси тіла і м'якого тіла Planorbarius corneus (Mollusca: Pulmonata: Bulinidae) у нормі та за інвазії трематодами
 
Creator Стадниченко, А. П.
Гирин, В. К.
Мостіпака, О. А.
Stadnychenko, А.
Hyryn, V.
Mostipaka, О.
Мостипака, О. А.
 
Subject зараженість молюсків
прісноводні молюски
інвазія
зараженность моллюсков
пресноводные моллюски
инвазия
contamination of molluscs
freshwater molluscs
invasion
 
Description Досліджено вплив фенолу (250, 500, 750 мг/дм3) на вміст гемоглобіну (Hb) у гемолімфі Planorbarius corneus і на забезпеченість ним одиниці загальної маси тіла і маси м'якого тіла у нормі та за інвазії його трематодою Cоtylurus cornutus. З'ясовано, що під впливом розчинів фенолу вміст Hb у гемолімфі всіх піддослідних тварин зменшується, як і забезпеченість ним одиниці загальної маси тіла і маси м'якого тіла, причому у інвазованих трематодами – у більшій мірі.
Исследовано влияние фенола (250, 500, 750 мг/дм3) на содержание гемоглобина в гемолимфе Planorbarius corneus и на обеспеченность им единицы общей массы тела и массы мягкого тела в норме и при инвазии его трематодой Cоtylurus cornutus. Установлено, что под влиянием растворов фенола содержание гемоглобина в гемолимфе всех подопытних животных уменьшается, равно как и обеспеченность им единицы общей массы и массы мягкого тела, причем у инвазированных особей – в большей мере.
The effects of the phenol (250, 500, 750 mg/dm3) on the haemoglobin content in haemolymph of Planorbarius corneus and the hemoglobin supply of unit of general body weight and that of the soft tissues and infected with trematoda Cоtylurus cornutus was investigated. It was found out that the value of haemoglobin in haemolymph of all soft tissues as well as the hemoglobin supply of unit of the general body weight and the soft body weight decreased, especially in infeсted individuals.
 
Date 2017-01-31T08:27:17Z
2017-01-31T08:27:17Z
2003
 
Type Article
 
Identifier Стадниченко А. П. Вплив фенолу на вміст гемоглобіну і на забезпеченість ним одиниці загальної маси тіла і м'якого тіла Planorbarius corneus (Mollusca: Pulmonata: Bulinidae) у нормі та за інвазії трематодами / А. П. Стадниченко, В. К. Гирин, О. А. Мостіпака // Вісник ДАУ. – 2003. – № 1. – С. 110–114.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6560
 
Language uk
 
Publisher Державний агроекологічний університет