Запис Детальніше

Онтогенезні зміни вмісту ліпідів та інтенсивності їх синтезу у скелетних м’язах свиней

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Онтогенезні зміни вмісту ліпідів та інтенсивності їх синтезу у скелетних м’язах свиней
 
Creator Параняк, Р. П.
Янович, В. Г.
Paranyak, R.
Yanovych, V.
 
Subject жирнокислотний склад
цінність м’яса
свині
жирнокислотный состав
ценность мяса
свиньи
fatty acid composition
value of meat
pigs
 
Description Протягом індивідуального розвитку загальний вміст ліпідів у скелетних м’язах свиней зростає. В складі ліпідів зростає частка триацилгліцеролів і зменшується частка фосфоліпідів і холестеролу. Ці зміни зумовлені підвищенням інтенсивності синтезу триацилгліцеролів і зниженням інтенсивності синтезу фосфоліпідів і холестеролу у скелетних м’язах свиней з віком.
На протяжении индивидуального развития общее содержание липидов в скелетных мышцах свиней возрастает. В составе липидов возрастает доля триацилглицеролов и понижается доля фосфолипидов и холестерола.
In the course of individual development the common lipids content in pigs skeletal muscles increases. The portion of triacilglicerols in lipids content increases and the portion of phospholipids and cholesterole decreases.
 
Date 2017-01-28T14:37:40Z
2017-01-28T14:37:40Z
2000
 
Type Article
 
Identifier Параняк Р. П. Онтогенезні зміни вмісту ліпідів та інтенсивності їх синтезу у скелетних м’язах свиней / Р. П. Параняк, В. Г. Янович // Вісник ДААУ. – 2000. – № 2. – С. 128–131.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6472
 
Language uk
 
Publisher Державна агроекологічна академія України