Запис Детальніше

Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні
 
Creator Ліцький, В. О.
Litsky, V.
Лицкий, В. О.
 
Subject жива маса
виробництво яловичини
умови утримання
live weight
production of beef
housing conditions
живая масса
производство говядины
условия содержания
 
Description Доведено, що енергетична цінність їстівної частини туш вибракуваних бичків, що відстають у рості, української чорно-рябої молочної породи, яких утримували безприв'язно в груповій клітці від 1 до 18-місячного віку в порівнянні з прив'язним була меншою на 10,2 %, а від кращих за живою масою бичків більша на 2,5 %, в тому числі білку в м'якоті було більше відповідно на 20,0 і 30,4 %, щодо виходу жиру перевага була на боці прив'язного утримання.
The article proves that energy value of the edible part of the culled bulls carcasses of the Ukrainian black-and-white dairy breed lagging in growth, which were kept loosely in the group stable from to 18 months age in comparison with the stable keeping was less by 10,2 % and from the more by 2,5 % including protein in blesh relatively higher by 20 and 30,4 %, the yield of fat was higher under the stable keeping.
Доказано, что энергетическая ценность съедобной части туш выбракованых бычков украинской чёрно-пёстрой молочной породы отстающих в росте, которых содержали беспривязно в групповой клетке от 1 до 18-месячного возраста сравнительно с привязным была меньше на 10,2 %, а от лучших по живой массе бычков больше на 2,5 %, в том числе белка в мякоти соответственно больше на 20,0 и 30,4 %, а по выходу жира преимущество было на стороне привязного удержания.
 
Date 2017-02-02T06:56:55Z
2017-02-02T06:56:55Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Ліцький В. О. Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні / В. О. Ліцький // Вісник ДАУ. – 2004. – № 1 (12). – С. 367–370.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6637
 
Language uk
 
Publisher Державний агроекологічний університет