Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні
|
|
Creator |
Ліцький, В. О.
Litsky, V. Лицкий, В. О. |
|
Subject |
жива маса
виробництво яловичини умови утримання live weight production of beef housing conditions живая масса производство говядины условия содержания |
|
Description |
Доведено, що енергетична цінність їстівної частини туш вибракуваних бичків, що відстають у рості, української чорно-рябої молочної породи, яких утримували безприв'язно в груповій клітці від 1 до 18-місячного віку в порівнянні з прив'язним була меншою на 10,2 %, а від кращих за живою масою бичків більша на 2,5 %, в тому числі білку в м'якоті було більше відповідно на 20,0 і 30,4 %, щодо виходу жиру перевага була на боці прив'язного утримання.
The article proves that energy value of the edible part of the culled bulls carcasses of the Ukrainian black-and-white dairy breed lagging in growth, which were kept loosely in the group stable from to 18 months age in comparison with the stable keeping was less by 10,2 % and from the more by 2,5 % including protein in blesh relatively higher by 20 and 30,4 %, the yield of fat was higher under the stable keeping. Доказано, что энергетическая ценность съедобной части туш выбракованых бычков украинской чёрно-пёстрой молочной породы отстающих в росте, которых содержали беспривязно в групповой клетке от 1 до 18-месячного возраста сравнительно с привязным была меньше на 10,2 %, а от лучших по живой массе бычков больше на 2,5 %, в том числе белка в мякоти соответственно больше на 20,0 и 30,4 %, а по выходу жира преимущество было на стороне привязного удержания. |
|
Date |
2017-02-02T06:56:55Z
2017-02-02T06:56:55Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ліцький В. О. Порівняльна оцінка енергетичної цінності їстівної частини туш бичків української чорно-рябої молочної породи при прив'язному та безприв'язному утриманні / В. О. Ліцький // Вісник ДАУ. – 2004. – № 1 (12). – С. 367–370.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6637 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Державний агроекологічний університет
|
|