Запис Детальніше

Накопичення важких металів у дерново-слабопідзолистому глинисто-піщаному ґрунті і бульбах картоплі при тривалому застосуванні добрив в умовах Полісся України

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Накопичення важких металів у дерново-слабопідзолистому глинисто-піщаному ґрунті і бульбах картоплі при тривалому застосуванні добрив в умовах Полісся України
 
Creator Балябо, С. А.
Balyabo, S.
 
Subject органічні добрива
мінеральні добрива
агрохімічна характеристика ґрунту
органические удобрения
минеральные удобрения
агрохимическая характеристика почвы
organic fertilizers
mineral fertilizers
agrochemical soil characteristics
 
Description Довгострокове (30-річне) застосування органічних і мінеральних добрив у сівозміні в значній мірі впливало на вміст важких металів у ґрунті і бульбах картоплі. Органічні добрива знижували вміст у ґрунті і рослинах Ni, Cr, Сu. Застосування мінеральних добрив збільшувало вміст більшості металів за винятком Мn, Sr – в ґрунті, V та Cr – в бульбах.
Длительное (30-летнее) использование органических и минеральных удобрений в значительной мере влияло на содержание металлов в почве и клубнях картофеля. Органические удобрения снижали содержание Ni, Cr и Сu в почве и растениях. Применение минеральных удобрений увеличивало содержание большинства металлов, за исключением Mn и Sr в почве, и V и Cr – в клубнях.
Long-term (during 30 years) applications of fertilizers influence much on contents of heavy metals in soils and potatoes. Organic fertilizers raise contents Ni, Cr and Cu in soil and plants. Applications of inorganic fertilizers raise contents of majority metals except Mn and Sr in the soil and V and Cr – in plants.
 
Date 2017-02-06T12:49:16Z
2017-02-06T12:49:16Z
2000
 
Type Article
 
Identifier Балябо С. А. Накопичення важких металів у дерново-слабопідзолистому глинисто-піщаному ґрунті і бульбах картоплі при тривалому застосуванні добрив в умовах Полісся України / С. А. Балябо // Вісник ДААУ. – 2000. – № 1. – С. 50–56.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/6747
 
Language uk
 
Publisher Державна агроекологічна академія України