Особливості годівлі коней гуцульської породи
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Особливості годівлі коней гуцульської породи
|
|
Creator |
Марчук, О. О.
Лавринюк, О. О. Marchuk, O. Lavrynyuk, O. Марчук, А. А. Лавринюк, О. А. |
|
Subject |
коні
гуцульська порода корми годівля ефективність horses nutsul breed feed feeding efficiency лошади гуцульская порода корма кормление эффективность |
|
Description |
Годівля коней гуцульської породи залежить від їх типу, утримування та використання. Фахівцями науково-виробничої асоціації «Племконцентр» було виділено три типи гуцульських коней. У табунних коней гуцульської породи склалися біологічні особливості, не властиві заводським породам. Табунні коні здатні до зимового випасання, вони можуть діставати траву з під глибокого снігу (до 70 см) і поїдати багато видів рослин пустель і напівпустель. З метою корекції раціону іноді цілеспрямовано переганяють табуни коней то на високогірні полонини, то спускають донизу. Це робиться з метою випасу коней на тих чи інших травах, оскільки ботанічне різноманіття представлене на різних висотах гір різними типами рослин, які містять відповідну поживну цінність та властивості. Крім того кінь інтуїтивно може коригувати свій баланс завдяки можливості обирати траву та її кількість. Таким чином, досягається збалансованість харчування потрібна для існування гуцульських коней у природних умовах. Годівля коней, які знаходяться в цей час в стайнях, різко відрізняється, їм розробляється окремий раціон залежно від цілей утримування коней. Feeding horses Hutsul breed depends on their type, hold and use. Experts scientific-production association «Plemkontsentr» distinguished three types of Hutsul horses. In tabunnyh horses Hutsul breed developed biological features not typical factory rocks. Tabunni horses are able to winter grazing, they can get on the grass under deep snow (70 cm) and eat many species of plants and semi-deserts. To correct diet sometimes deliberately distilled herds of horses then alpine meadows, then descend to the bottom. This is done to horses grazing in certain herbs, botanical diversity as represented at different heights of the mountains different types of plants that contain relevant and nutritional properties. Besides horse can intuitively adjust their balance sheets with the ability to choose the herb and its quantity. Thus achieved a balance diet is required for the existence of Hutsul horses in the wild. Feeding horses that are at this time in very different stables, they developed a single diet depending on the goals keeping horses. Кормление лошадей гуцульской породы зависит от их типа, содержания и использования. Специалистами научно-производственной ассоциации «Племконцентр» было выделено три типа гуцульских лошадей. В табунном содержании лошадей гуцульской породы сложились биологические особенности, не свойственные заводским породам. При табунном содержании лошади способны к зимнему выпасу, они могут получать траву из-под глубокого снега (до 70 см) и поедать много видов растений пустынь и полупустынь. С целью коррекции рациона иногда целенаправленно перегоняют стада лошадей то на высокогорные пастбища, то спускают вниз. Это делается с целью выпаса лошадей на тех или иных травах, поскольку ботаническое разнообразие представлено на различных высотах гор различными типами растений, содержащих соответствующую питательную ценность и свойства. Кроме того, лошадь интуитивно может корректировать свой баланс благодаря возможности выбирать траву и ее количество. Таким образом, достигается сбалансированность питания нужна для существования гуцульских лошадей в природных условиях. Кормление лошадей, находящихся в это время в конюшнях, резко отличается, для них разрабатывается отдельный рацион в зависимости от целей содержания лошадей. |
|
Date |
2017-04-21T05:44:59Z
2017-04-21T05:44:59Z 2016 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Марчук О. О. Особливості годівлі коней гуцульської породи / О. О. Марчук, О. О. Лавринюк // Вісник ЖНАЕУ. – 2016. – № 2 (56), т. 1. – С. 286–292.
2518-7279 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7627 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|