Запис Детальніше

Продуктивність незрошуваних садів яблуні на насіннєвих і клонових підщепах в умовах Лісостепу і Полісся України

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Продуктивність незрошуваних садів яблуні на насіннєвих і клонових підщепах в умовах Лісостепу і Полісся України
 
Creator Куян, В. Г.
Kuyan, V.
 
Subject сорти
підщепи
ґрунти
конструкції крон і садів
вікові періоди
плодоношення
врожайність
сорта
подвои
почвы
конструкции крон и садов
возрастные периоды
плодоношение
урожайность
varieties
rootstocks
soils
crown and garden structures
age periods
fruiting
yield
 
Description Подано результати досліджень продуктивності яблуні на насіннєвій (M. silvestris) і середньорослій клоновій (М З) підщепах; у незрошуваних садах Західного Лісостепу і Полісся за вступом у плодоношення сортів на цих підщепах різниці не спостерігалось, а за продуктивністю домінували насадження на насіннєвій підщепі. У незрошуваних умовах Західного Лісостепу і Полісся, сорти яблуні доцільніше вирощувати на насіннєвій підщепі, врожайність інтенсивних садів на яких досягає 50–60 т/га.
Изложено результаты многолетних исследований продуктивности яблони на семенном (M. silvestris) и среднерослом клоновом (М З) подвоях; в неорошаемых садах Лесостепи и Полесья по вступлению в плодоношение сортов на этих подвоях разницы не выявлено, а по продуктивности преобладали насаждения на семенном подвое. В неорошаемых условиях Западной Лесостепи и Полесья сорта яблони целесообразнее выращивать на семенных подвоях, на которых урожайность интенсивных садов достигает 50–60 т/га.
The article presents the results of studying the productivity of apple-trees on seedling (M. silvestris) and medium-grown clonal rootstocks (M 3). In non-irrigated gardens of Western forest-steppe and Polissya the rootstocks showed no difference as for their coming into fruit-bearing. The trees on seedling rootstocks dominated in productivity. Under non-irrigated conditions of Western forest-steppe and Polissya it is more rational to grow apple-trees on seedling rootstocks with intensive garden yields reaching 50–60 t/ha.
 
Date 2017-04-19T07:57:24Z
2017-04-19T07:57:24Z
2016
 
Type Article
 
Identifier Куян В. Г. Продуктивність незрошуваних садів яблуні на насіннєвих і клонових підщепах в умовах Лісостепу і Полісся України / В. Г. Куян // Вісник ЖНАЕУ. – 2016. – № 2 (56), т. 1. – С. 149–156.
2518-7279
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7596
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет