Запис Детальніше

Вплив технологічних процесів на травмування і якість насіння

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив технологічних процесів на травмування і якість насіння
 
Creator Дерев'янко, Д. А.
Сукманюк, О. М.
Деревянко, Д. А.
Сукманюк, Е. Н.
Derevjanko, D.
Sukmaniuk, E.
 
Subject насіння
травмування
вібрація
семена
травмирование
вибрация
seeds
damaging
vibration
 
Description В роботі розглянуто технологічний процес підсушування насіння, який розпочинається з нижнього шару, куди надходить нагріте повітря, яке швидко насичується вологою від зернівок. Чим вище розміщені шари насіння, тим менше в них проходить підсушування, що буде основною причиною нерівномірної якості протягом певного часу і може викликати утворення тріщин, травмування та погіршення показників якості.
В работе рассмотрено технологический процесс подсушивания семян, который начинается с нижнего слоя, куда поступает нагретый воздух, быстро насыщается влагой от зерновых. Чем выше расположены слои семян, тем меньше в них проходит подсушивание, что будет основной причиной неравномерного качества в течение определенного времени и может вызвать образование трещин, травм и ухудшения показателей качества.
The article depicts the process begins with the lower seed layer drying, that receives heated air, which quickly saturated with moisture from caryopsides layer thus dried seeds. The higher seeds layers are, the less they can be dried them that will be the main uneven quality cause over time and can cause cracking, injury and quality worsening.
 
Date 2017-05-10T11:50:24Z
2017-05-10T11:50:24Z
2017
 
Type Conference materials
 
Identifier Дерев'янко Д. А. Вплив технологічних процесів на травмування і якість насіння / Д. А. Дерев'янко, О. М. Сукманюк // Практика і теорія ефективного використання земельних ресурсів Полісся : зб. ст. Всеукр. наук.-практ. конф., 22–23 лют. 2017 р. – Житомир : Укрекобіокон, 2017. – С. 36–39.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7737
 
Language uk
 
Publisher Укрекобіокон