Шляхи збільшення виробництва свинини на перспективу
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Шляхи збільшення виробництва свинини на перспективу
|
|
Creator |
Вербельчук, Т. В.
Когут, С. Ф. Verbelchuk, T. Kogut, S. |
|
Subject |
свинарство
свинина поголів’я свиней свиноводство поголовье свиней pig breeding pork population of pigs |
|
Description |
Свинарство – прибуткова галузь господарства. Підвищення ефективності цієї галузі необхідне для корінного покращення забезпечення населення області високоякісними продуктами харчування. При повноцінній годівлі і оптимальних умовах утримання заводських свиней, яких розводять у нашій області, від свиноматки в рік можна одержати понад 20 поросят. Свині на відгодівлі за 180–200 днів досягають живої маси 120–130 кг забійним виходом 78 %. Від свиноматки в рік можна отримати понад 20 центнерів свинини. Свиноводство – прибыльная отрасль хозяйства. Повышение эффективности этой отрасли необходимое для коренного улучшения обеспечения населения области высококачественными продуктами питания. При полноценном кормлении и оптимальных условиях содержания заводских свиней, которых разводят в нашей области, от свиноматки в год можно получить свыше 20 поросят. Свиньи на откорме за 180–200 дней достигают живой массы 120–130 кг, убойным выходом 78 %. От свиноматки в год можно получить свыше 20 центнеров свинины. The pig breeding is profitable industry of economy. An increase of efficiency of this industry is a necessity for the native improvement of providing of population of area by high-quality foodstuffs. At the valuable feeding and optimal terms maintenances of plant pigs, that conduct in our area, from a sow in a year it is possible to get over 20 piglets. Pigs on fattening for 180–200 days arrive at living mass 120–130 kg by a for slaughter exit 78 %. From a sow in a year it is possible to get over 20 metric centners of pork. |
|
Date |
2017-06-09T11:34:45Z
2017-06-09T11:34:45Z 2016 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Вербельчук Т. В. Шляхи збільшення виробництва свинини на перспективу / Т. В. Вербельчук, С. Ф. Когут // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва : наук.-теорет. зб. – Житомир : ЖНАЕУ, 2016. – Вип. 6. – С. 120–122.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/7903 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|