Запис Детальніше

Гістоморфологія та морфометричні показники щитоподібної залози собак в постнатальному періоді онтогенезу в умовах радіоактивного забруднення

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гістоморфологія та морфометричні показники щитоподібної залози собак в постнатальному періоді онтогенезу в умовах радіоактивного забруднення
 
Creator Дубовий, А. А.
Дубовый, А. А.
Dubovіy, A.
 
Subject біосфера
опромінення
радіоактивне забруднення
биосфера
облучение
радиоактивное загрязнение
biosphere
irradiation
radioactive contamination
 
Description У роботі висвітлено гістоархітектоніку та морфометричні показники щитоподібної залози собак. З'ясовано, що у тварин, які народились і проживали в зоні радіоактивного забруднення, діаметр фолікулів (малих, середніх, великих) щитоподібної залози зростає, що свідчить про можливий гіпотиреоз у собак внаслідок негативного впливу радіоактивного опромінення.
В работе представлена гистоархитектоника и морфометрические показатели щитообразной железы собак. Выяснено, что у животных, которые родились и проживали в зоне радиоактивного загрязнения, диаметр фолликулов (малых, средних, больших) щитообразной железы растет, что свидетельствует о возможном гипотиреозе у собак в результате негативного влияния радиоактивного облучения.
The paper presents the result of histoarchitectonical and morphometrical
characteristics of dogs’ thyroid gland. The diameter of thyroid gland follicles
(small, middle, large) of animals, which were born and lived in radioactive contaminated zone grows. It confirms the possible development of hypothyreoze with dogs as the result of the negative influence of radioactive pollution.
 
Date 2017-07-17T08:57:00Z
2017-07-17T08:57:00Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Дубовий А. А. Гістоморфологія та морфометричні показники щитоподібної залози собак в постнатальному періоді онтогенезу в умовах радіоактивного забруднення / А. А. Дубовий // Вісник ДАЕУ. – 2008. – № 1 (21), т. 1. – С. 10–14.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8018
 
Language uk
 
Publisher Державний вищий навчальний заклад «Державний агроекологічний університет»