Запис Детальніше

Економічна оцінка використання в раціонах молодняку німецької вівчарки м’ясних субпродуктів

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Економічна оцінка використання в раціонах молодняку німецької вівчарки м’ясних субпродуктів
 
Creator Басаргін, В. А.
Лавринюк, О. О.
Мамченко, В. Ю.
Басаргин, В. А.
Лавринюк, О. А.
Basargin, V.
Lavrenyuk, O.
Mamchenko, V.
 
Subject німецька вівчарка
м’ясні субпродукти
раціон
навчальний центр підготовки поліцейських
економічна ефективність
немецкая овчарка
мясные субпродукты
рацион
учебный центр подготовки полицейских
экономическая эффективность
German Sheppard
meat subproducts
ration
scientific center of police training
economic sufficiency
 
Description В статті розглядаються питання щодо годівлі молодняку німецької вівчарки м’ясними субпродуктами в умовах навчального центру підготовки поліцейських. Встановлено, що за період досліджень жива вага собак контрольної групи за 1
місяць збільшилася на 2,1 кг, ріст – на 2 см. Тварини 2 дослідної групи, які отримували
відходи м’ясопереробних підприємств, за дослідний період збільшили живу масу на 3,4 кг і зріст в холці – на 4 см. При розрахунках економічної ефективності молодняку собак дослідної групи на
період досліджень необхідно 319,5 кг кормів. Загальна кількість витрат – 3195 гривень, що менше, ніж у їх аналогів з контрольної групи на 30 гривень.
В статье рассматриваются вопросы кормления молодняка немецкой овчарки мясными субпродуктами в условиях научного центра подготовки полицейских. Установлено, что за период исследований живая масса собак контрольной группы за 1 месяц увеличилась на 2,1 кг, рост – на 2 см. Животные 2 опытной группы, которые получали отходы мясоперерабатывающего предприятия, за опытный период увеличили живую массу на 3,4 кг и рост в холке – на 4 см. При расчетах экономической эффективности молодняка собак опытной группы за период исследований необходимо 319,5 кг кормов.
Общее количество затрат – 3195 гривен, что меньше, чем у их аналогов с контрольной группы на 30 гривен.
The article examines the issues regarding to feeding young stock of German Shepard with meat subproducts under the terms of scientific center of police training. It is determined that for the period of research, the live weight of dogs of control group increased in 2,1 kg, height – for 2 cm per 1 month. Animals of the and testing group receiving the wastes of meat-processing company increased the living weight for 3,4 kg and height – for 4 cm during the research period. During the calculations of economic sufficiency of young stock of testing group for the period of test, it is necessary to have 319,5 kg of fodder. Total cost of expenses – 3195 UAH, which is less than similar to tested group for 30 UAH.
 
Date 2017-07-26T13:31:02Z
2017-07-26T13:31:02Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Басаргін В. А. Економічна оцінка використання в раціонах молодняку німецької вівчарки м’ясних субпродуктів / В. А. Басаргін, О. О. Лавринюк, В. Ю. Мамченко // Вісник ЖНАЕУ. – 2017. – № 1 (58), т. 1. – С. 327–332.
2518-7279
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8121
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет