Запис Детальніше

Середньодобове надходження й виділення неестерифікованих жирних кислот та продуктивні ознаки корів за наявності в їх раціоні кавового шламу

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Середньодобове надходження й виділення неестерифікованих жирних кислот та продуктивні ознаки корів за наявності в їх раціоні кавового шламу
 
Creator Романчук, A. C.
Romanchuk, A.
 
Subject кавовий шлам
кислотнодетергентна клітковина
мікробіальний білок
азотовмісні сполуки
амінний азот
білковий азот
загальний азот
кофейный шлам
кислотнодетергентная клетчатка
микробиальный белок
азотсодержащие соединения
аминный азот
белковый азот
общий азот
coffee sludge
acid detergent fiber
microbial protein
nitrogen-containing compounds
amino nitrogen
protein nitrogen
total nitrogen
 
Description Досліджено обмінні процеси азотовмісних сполук у рідкому вмістимому рубця, молочну продуктивність і склад молока корів у літній період. Вищий рівень клітковини одержали за рахунок додавання до раціону корів кавового шламу. Коровам у складі
комбікорму згодовували кавовий шлам у кількості 8 і 16 %. Встановлено, що середньодобово з кормами в організм корів, яким, разом з молодою злаково-бобовою травою та комбікормом, згодовували кавовий шлам, надходило на 4,2 і 11,2 % більше нейтральнодетергентної та 4,5 і 12,2 % кислотнодетергентної клітковини. Це призводить до зменшення концентрації азоту аміаку та амінного азоту в їх рідкому вмістимому рубця незалежно від часу по відношенню до початку годівлі. При цьому, кількість білкового азоту в рубцевій рідині дослідних корів збільшувалася на 10-й годині від початку годівлі, а загального – на 7–10-й. При цьому, у корів підвищуються середньодобові надої молока. Одночасно в молоці дослідних корів збільшується вміст білка, жиру та лактози.
Исследованы обменные процессы азотсодержащих соединений в жидком содержимом рубца, продуктивность и состав молока коров в летний период. Высокий уровень клетчатки получили за счет добавления в рацион коров кофейного шлама. Коровам в составе комбикорма скармливали кофейный шлам
в количестве 8 и 16 %. Установлено, что среднесуточно с кормами в организм коров, которым вместе с молодой злаково-бобовой травой и комбикормом скармливали кофейный шлам поступало на 4,2 и 11,2 % больше нейтральнодетергентной и 4,5 и 12,2 % кислотнодетергентной клетчатки.
Скармливание коровам кофейного шлама приводит к уменьшению концентрации азота аммиака и аминного азота в их жидком содержимом рубца независимо
от времени по отношению к началу кормления. При этом, количество белкового азота в рубцовой жидкости исследовательских коров увеличивалась на 10-й час от начала кормления, а общего – на 7–10-й. В результате скармливания молодой травы, комбикорма и кофейного шлама у коров повышаются среднесуточные надои молока. Одновременно в молоке исследуемых коров увеличивается содержание белка, жира и лактозы. Наиболее выраженное влияние на обменные процессы азотсодержащих соединений в рубце и продуктивные показатели коров производит дополнительное скармливание коровам, вместе с молодой злаково-бобовой травой и комбикормом, кофейного шлама в количестве 16 % от массы комбикорма.
Studied the metabolism of nitrogenous compounds in the liquid contents of therumen, milk production and composition of milk cows in summer. Higher levels of fat obtained by the addition to the diet of cows coffee sludge. Cows fed feed consisting of
coffee slurry in an amount of 8 and 16 %. Established that the average daily feed of
cows in the body, which together with the young grasses and legumes and forage fed coffee sludge reported in 4.2 and 11.2 % more neutral detergent and 4.5 and 12.2 % acid detergent fiber. Feeding cows coffee sludge results in reduction of nitrogen ammonia and amino nitrogen in their liquid roomy scar regardless of time relative to
the start of feeding. Thus, the amount of protein nitrogen in the rumen fluid of cows increased research at the 10th hour from the start of feeding, and general – to 7–10th. As a result of feeding the young grass, fodder and coffee sludge cows increased average daily milk yield. At the same time research in the milk of cows increased
protein, fat and lactose. The most pronounced effect on the metabolism of nitrogenous
compounds in the rumen of cows and productive performance makes extra feeding cows with young grasses and legumes and forage, coffee slurry in an amount of 16 % by weight of feed.
 
Date 2017-07-26T10:25:54Z
2017-07-26T10:25:54Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Романчук А. С. Середньодобове надходження й виділення неестерифікованих жирних кислот та продуктивні ознаки корів за наявності в їх раціоні кавового шламу / A. C. Романчук // Вісник ЖНАЕУ. – 2017. – № 1 (58), т. 1. – С. 354–363.
2518-7279
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8111
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет