Запис Детальніше

Гастрономічний туризм: історія, теорія і сучасні практики

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гастрономічний туризм: історія, теорія і сучасні практики
 
Creator Нестерчук, І. К.
Нестерчук, И. К.
Nesterchuk, I.
 
Subject гастрономічний туризм
Правобережне Полісся
етнокультурні феномени
традиції харчування поліщуків
обрядова їжа
напої
соціально-економічні передумови розвитку культури споживання їжі
гастрономічні практики
гастрономический туризм
Правобережное Полесье
этнокультурные феномены
традиции питания полещуков
обрядовая еда
напитки
социально-экономические предпосылки развития культуры потребления пищи
гастрономические практики
gastronomic tourism
Right-bank Polissya
ethnocultural phenomena
Polishchuks food tradition
ritual meals
drinks
socio economic background of consumption culture of food
culinary practices
 
Description У статті проаналізовано особливості, які історично склались у культурі харчування поліщуків з урахуванням національних, релігійних, історичних та природно-географічних умов. Сила Правобережного Полісся – у неповторності різнобарв’я кухні. Національна кухня є антиглобальним явищем та способом пізнання світу, пошуком коріння і дієвим мотиваційним фактором до мандрівок. Саме поняття «традиційна кухня» є теж вельми умовним. Виокремити з нього тільки своє і автохтонне, вичистити від домішок – усе одно, що забороняти запозичення у мові. Навіть якщо заради експерименту спробувати поліську кухню дистилювати, то навряд чи результат нам сподобається.
В статье проанализированы особенности, которые исторически сложились в культуре питания полещуков с учетом национальных, религиозных, исторических и природно-географических условий. Сила Правобережного Полесья – в неповторимости разнообразия кухни. Национальная кухня является антиглобальным явлением и способом познания мира, поиском корней и действенным мотивационным фактором к путешествиям. Само понятие «традиционная кухня» тоже весьма условное. Выделить из него только свое и автохтонное, вычистить от примесей – все равно, что запрещать заимствования в языке. Даже если ради эксперимента попробовать полесскую кухню дистиллировать, то вряд ли результат нам понравится.
Аrticle the features that historically Polishchuks food culture based on national, religious, historical and natural and geographical conditions. The strength of right-bank Polissya – the uniqueness of colorful kitchen. Cuisine is antyhlobalnym phenomenon and a way of knowing the world, searching for roots and effective motivational factor to journeys. The concept of «traditional cuisine» is also very conditional. Separated from him and only his autochthonous, cleaned of impurities – it’s like that forbid borrowing language. Thus, even if for the sake of Woodland experiment to try to distil the kitchen, it is unlikely we like the result.
 
Date 2017-09-04T07:14:38Z
2017-09-04T07:14:38Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Нестерчук І. К. Гастрономічний туризм: історія, теорія і сучасні практики / І. К. Нестерчук // Наук. вісн. Херсонського держ. ун-ту. Сер. Географічні науки. – 2017. – Вип. 6. – С. 193–199.
2413-7391
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8205
 
Language uk
 
Publisher Херсонський державний університет