Запис Детальніше

Роль протруйників у оздоровленні посівів проса в Поліссі та Лісостепу України

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Роль протруйників у оздоровленні посівів проса в Поліссі та Лісостепу України
 
Creator Ключевич, М. М.
Столяр, С. Г.
Klyuchevich, M.
Stoliar, S.
 
Subject просо
хвороби
протруйники насіння
proso millet
diseases
seed cultivators
 
Description Забезпечення населення продуктами харчування є першочерговим завданням будь-якого організованого суспільства. Стабільний розвиток продовольчих ринків країни, зокрема зернокруп’яного, в умовах реформування аграрного сектору, забезпечення якісними продуктами харчування завжди є пріоритетним у формуванні економічно розвинутої держави. Зміцнення зернокруп’яного ринку, покращення його кон'юнктури поглиблення експортної орієнтації галузі та як наслідок посилення продовольчої безпеки країни є досить актуально. Просо – важлива продовольча круп’яна культура України, Східної Європи, Азії, Африки та Північної Америки. Цінна своїми біологічними і господарськими особливостям. Головною причиною низьких урожаїв проса є недотримання агротехніки та втрати від ураження рослин збудниками хвороб. Встановлено найпоширеніші хвороби: бура, бактеріальна, смугаста плямистості, борошниста роса, септоріоз, сажка та інші хвороби. Визначено ефективність протруйників насіння. Протруювання є обов’язковим, цілеспрямованим, економічно та екологічно доцільним методом захисту.
Provision of food products to the public
is the first task of any organized society. The stable development of food markets of the country, in particular, grain and farm, in the conditions of reforming the agrarian sector, ensuring quality food is always a priority in the formation of an economically developed state. Strengthening grain and market market, improving its conditions of deepening the export orientation of the industry and as a consequence strengthening of food security of the country is very relevant. Proso millet is an important food grocery of Ukraine: Eastern Europe, Asia, Africa and North America. Valuable for its biological and economic characteristics. The main reason for the low yields of millet is the lack of agricultural machinery and losses from plant damage by pathogens. The most widespread diseases are found: brown, bacterial, striped spots, powdery mildew, septoriosis, smuth and other diseases. The effectiveness of seed traps is determined. Purification is a mandatory, purposeful, economically and environmentally appropriate method of protection.
 
Date 2017-11-29T09:50:18Z
2017-11-29T09:50:18Z
2013
 
Type Conference materials
 
Identifier Ключевич М. М. Роль протруйників у оздоровленні посівів проса в Поліссі та Лісостепу України / М. М. Ключевич, С. Г. Столяр // Актуальні питання сучасної аграрної науки : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 15–16 листоп. 2013 р. – К. : НІЧЛАВА, 2013. – С. 94–95.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8290
 
Language uk
 
Publisher Уманський національний університет садівництва