Запис Детальніше

Домінуючі мікози проса в умовах Житомирщини

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Домінуючі мікози проса в умовах Житомирщини
 
Creator Ключевич, М. М.
Столяр, С. Г.
Мельничук, А. О.
Klyuchevich, M.
Stolyar, S.
Melnichuk, А.
 
Subject просо
мікози
збудники
proso millet
mycosis
pathogens
микозы
возбудители
 
Description Зернове господарство займає провідне місце у сільськогосподарському виробництві країни та гарантує її продовольчу безпеку, саме тому це галузь набуває стрімкого стратегічного значення. Зерно – це не лише сировина для хлібобулочної, кондитерської та круп’яної промисловості, але й для спиртової, пивоварної та медичної галузей. Від ефективності зерновиробництва залежить стан та рівень розвитку тваринництва. Разом з тим, у масштабі економічного розвитку країни визначає її експортний потенціалів. Тому підвищення рівня ефективності виробництва зерна є найважливішим завданням, розв’язання якого повинно здійснюватися не тільки на державному, але й на регіональному рівнях, де вирішуються питання забезпечення населення продуктами харчування. Упродовж 2013–2015 рр. шляхом проведення досліджень на дослідному полі ЖНАЕУ та ІСГ Полісся НААНУ та шляхом маршрутних обстежень посівів культури у сільськогосподарських підприємствах різних форм власності (Баранівського, Бердичівського, Житомирського, Коростеньського, Новоград-Волинського і Черняхівського районів) встановлено видовий склад збудників хвороб проса, особливості їх розвитку залежно від кліматичних умов та технологічних елементів вирощування на території Житомирської області.
Grain farming occupies a leading place in the agricultural production of the country and guarantees its food security, which is why this branch becomes of strategic importance. Grain – it is not only raw materials for the bakery, confectionery and groats industries, but also for alcohol, brewing and medical industries. The state and level of development depends on the efficiency of grain production animal husbandry. At the same time, the country's economic development determines its export potential.Therefore, increase the level of grain production efficiency is the most importantthe task, the solution of which should be carried out not only on state, but also at the regional levels where they are solved the issue of food supply to the population. During 2013-2015, the species composition of pathogens was established by conducting research on the research field of ZNAMEU and ISG Polissya of NAASU and through route surveys of crops in agricultural enterprises of different ownership forms (Baranivsky, Berdychiv, Zhytomyr, Korostensky, Novograd-Volynskyi and Chernyakhivsky districts) millet, peculiarities of their development depending on climatic conditions and technological elements of cultivation in the territory of Zhytomyr region.
Зерновое хозяйство занимает ведущее место в сельскохозяйственном производстве страны и гарантирует ее продовольственную безопасность, поэтому эта отрасль приобретает стремительного стратегическое значение. Зерно – это не только сырье для хлебобулочной, кондитерской и крупяной промышленности, но и для спиртовой, пивоваренной и медицинской отраслей. От эффективности зернопроизводства зависит состояние и уровень развития животноводства. Вместе с тем, в масштабе экономического развития страны определяет ее экспортный потенциал. Поэтому повышение
уровня эффективности производства зерна является важнейшим задачей, решение которой должно осуществляться не только на государственном, но и на региональном уровне, где решаются вопросы обеспечения населения продуктами питания. В течение 2013–2015 гг. путем проведения исследований на опытном поле ЖНАЕУ и ИСХ Полесья УААН и путем маршрутных обследований посевов культуры в сельскохозяйственных предприятиях различных форм собственности (Барановского, Бердичевского, Житомирского, Коростенского, Новоград-Волынского и Черняховского районов) установлено видовой состав возбудителей болезней проса, особенности их развития в зависимости от климатических условий и технологических элементов выращивания на территории Житомирской области.
 
Date 2017-11-23T11:31:28Z
2017-11-23T11:31:28Z
2017
 
Type Conference materials
 
Identifier Ключевич М. М. Домінуючі мікози проса в умовах Житомирщини / М. М. Ключевич, С. Г. Столяр, А. О. Мельничук // Оптимізація сучасних технологій в агрономії, захисті рослин та землеустрої : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 10-річчю створення кафедри захисту рослин, 27–28 квіт. 2017 р. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 55–61.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8273
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологіний університет