Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва
|
|
Creator |
Грабар, І. Г.
Grabar, I. |
|
Subject |
модульні сушарки
час сушіння маса висушеної продукції |
|
Description |
Значення процесу сушіння в багатьох технологічних процесах переробки органічної продукції є надзвичайно важливим – як з позиції зберігання, так і з позиції набуття нових корисних властивостей. Як правило, рослинна сировина після заготівлі містить 60-80 % вологи. В той же час ферментна активність сировини суттєво знижується при вологості 20-25 %, а при досягненні вологості до 10-15 % активність ферментів припиняється, а значить, призупиняються хімічні процеси, що руйнують сировину. Це суттєво збільшує тривалість її зберігання. При цьому сировина продукції органічного виробництва (ПОВ), що містить глікозиди та алкалоїди, відносно добре висушується при температурах +55…600С, не втрачаючи якості, тоді як для сировини ПОВ, що містить ефірні масла, оптимальною температурою сушіння є 35-450С. Останнє особливо стосується лікарських рослин. Як правило, вміст вологи в сировині лікарських трав не має перевищувати 15%.
|
|
Date |
2018-02-06T12:32:24Z
2018-02-06T12:32:24Z 2017 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Грабар І. Г. Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва / І. Г. Грабар // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 234–238.
978-966-8706-89-9 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8503 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|