Запис Детальніше

Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва
 
Creator Грабар, І. Г.
Grabar, I.
 
Subject модульні сушарки
час сушіння
маса висушеної продукції
 
Description Значення процесу сушіння в багатьох технологічних процесах переробки органічної продукції є надзвичайно важливим – як з позиції зберігання, так і з позиції набуття нових корисних властивостей. Як правило, рослинна сировина після заготівлі містить 60-80 % вологи. В той же час ферментна активність сировини суттєво знижується при вологості 20-25 %, а при досягненні вологості до 10-15 % активність ферментів припиняється, а значить, призупиняються хімічні процеси, що руйнують сировину. Це суттєво збільшує тривалість її зберігання. При цьому сировина продукції органічного виробництва (ПОВ), що містить глікозиди та алкалоїди, відносно добре висушується при температурах +55…600С, не втрачаючи якості, тоді як для сировини ПОВ, що містить ефірні масла, оптимальною температурою сушіння є 35-450С. Останнє особливо стосується лікарських рослин. Як правило, вміст вологи в сировині лікарських трав не має перевищувати 15%.
 
Date 2018-02-06T12:32:24Z
2018-02-06T12:32:24Z
2017
 
Type Conference materials
 
Identifier Грабар І. Г. Екологічні енергоощадні сушарки та технології сушіння продукції органічного виробництва / І. Г. Грабар // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. V Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 234–238.
978-966-8706-89-9
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8503
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет