Вплив різної щільності постановки ремонтних телиць у приміщенні на етологічні чинники та біохімічні показники крові
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив різної щільності постановки ремонтних телиць у приміщенні на етологічні чинники та біохімічні показники крові
|
|
Creator |
Фарафонов, С. Ж.
Farafonov, S. |
|
Subject |
волинська м’ясна порода
ремонтні телиці типові приміщення щільність постановки фізіологічні показники крові етологічні чинники the Volyn meat breed repair heifers typical apartments closeness of raising physiology indexes of blood ethological factors волынская мясная порода ремонтные телки типичные помещения плотность постановки физиологичные показатели крови этологические факторы |
|
Description |
Розвиток м’ясного скотарства є актуальною проблемою в умовах Волинської області. За природно-кліматичними умовами й наявністю сіножатей і пасовищ, які в регіоні становлять близько 300 тис. га, Волинь має всі умови для сприятливого розвитку цієї галузі. Галузь м’ясного скотарства вимагає удосконалення своїх складових елементів на всіх етапах виробництва. Дослідження, проведені в умовах Західного Полісся України показали, що важливим елементом виробництва яловичини є концентрація тварин в тваринницьких приміщеннях. Зоогігієнічні норми утримання ремонтного молодняку передбачають 2–3 м2 на голову. Вивчено вплив концентрації тварин на біохімічні показники крові та формування етологічних чинників. Разом з іншими складовими технології виробництва дають можливість забезпечити під час формування технологічних статевовікових груп комфортне утримання тварин та ефективно проявити потенціальні задатки генотипу. Отримано нові дані щодо особливості перебігу поведінкових та ієрархічних реакцій ремонтних телиць за різної скупченості в приміщенні. Це, в свою чергу, позитивно впливає на їх продуктивність і дає можливість в майбутньому одержати високопродуктивне потомство.
Industry of the meat cattle breeding requires the improvement of the component elements on all stages of production. The researches conducted in the conditions of Western Polesye of Ukraine showed that the important factor of production of beef is a concentration of animals in stock-raising apartments, that influences on the biochemical indexes of blood and forming of ethological indexes. At the same time it gives an opportunity to provide during forming of technological groups comfort maintenance of animals and effectively to show the potential making of genotype other constituents of technology of production. New data are got in relation to passing and hierarchical reactions of repair heifers at a different accumulation in an apartment. It, in turn, positively influences on their productivity and gives an opportunity to get highly productive posterity. Отрасль мясного скотоводства требует усовершенствования своих составных элементов на всех этапах производства. Исследования, проведенные в условиях Западного Полесья Украины, показали, что важным фактором производства говядины является концентрация животных в животноводческих помещениях, которая влияет на биохимические показатели крови и формирование этологических показателей. Вместе с тем, другими составляющими технологии производства это дает возможность обеспечить во время формирования технологических полововозрастных групп комфортное содержание животных и эффективно проявить потенциальные задатки генотипа. Получены новые данные относительно прохождения поведенческих и иерархических реакций ремонтных телок при разном накоплении в помещении. Это, в свою очередь, позитивно влияет на их продуктивность и дает возможность получить высокопродуктивное потомство. |
|
Date |
2018-05-02T07:24:18Z
2018-05-02T07:24:18Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Фарафонов С. Ж. Вплив різної щільності постановки ремонтних телиць у приміщенні на етологічні чинники та біохімічні показники крові / С. Ж. Фарафонов // Вісник ЖНАЕУ. – 2017. – № 2 (61), т. 1. – С. 205–210.
2518-7279 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8779 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|