Гастрономічний туризм: методична платформа
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Гастрономічний туризм: методична платформа
|
|
Creator |
Нестерчук, І. К.
Нестерчук, И. К. Nesterchuk, І. |
|
Subject |
методи наукових досліджень та їх класифікація
методи дослідження в туризмі гастрономічний туризм теоретичні та прикладні методи загальнонаукові методи загально-логічні методи та прийоми дослідження метод наукового пізнання методы научных исследований и их классификация методы исследования в туризме гастрономический туризм теоретические и прикладные методы общенаучные методы общелогические методы и приемы исследования метод научного познания methods of scientific research and their classification methods of research in tourism gastronomic tourism theoretical and applied methods general scientific methods general methods and methods of research method of scientific knowledge |
|
Description |
У статті комплексно проаналізовано методи дослідження в туризмі – теоретичні та прикладні. Теоретичні методи спираються на напрацювання науково-методичних засад територіальної організації активного відпочинку. В свою чергу, прикладні методи дослідження активізують створення рекомендацій у туристичній діяльності та туристському секторі економіки. Ретроспективний аналіз географічної науки на перший план висунув описовий метод, який був панівним до середини XX ст., на зміну йому прийшов лінгвістичний аналіз (60-ті роки XX ст.). Продовжуючи наукову традицію, набуває популярності системний підхід (60–80-ті роки XX ст.). На сучасному етапі бігейвіористський підхід отримав всезагальне визнання (інтерв’ю, спостереження, анкетування, інтерактивні методи). Свою нішу зайняли економічні методи, зокрема економіко-математичне моделювання сфери обслуговування. У структурі загальнонаукових методів і прийомів найчастіше виділяють три рівні: методи емпіричного дослідження; методи теоретичного пізнання; логічні методи і прийоми дослідження.
В статье комплексно проанализированы методы исследования в туризме – теоретические и прикладные. Теоретические методы опираются на наработки научно-методических основ териториальной организации активного отдыха. В свою очередь, прикладные методы исследования активизируют создание рекомендаций в туристической деятельности и туристском секторе экономики. Ретроспективный анализ географической науки на первый план выдвинул описательный метод, который был господствующим до середины XX в., на смену ему пришел лингвистический анализ (60-е годы XX в.). Продолжая научную традицию, приобретает популярность системный подход (60–80-е годы XX в.). На современном этапе бигейвиористский подход получил всеобщее признание (интервью, наблюдение, анкетирование, интерактивные методы). Свою нишу заняли экономические методы, в частности экономико-математическое моделирование сферы обслуживания. В структуре общеобразовательных научных методов и приемов чаще всего выделяют три уровня: методы эмпирического исследования; методы теоретического познания; логические методы и приемы исследования. The article analyzes in detail the methods of research in tourism theoretical and applied. Theoretical methods are based on the development of scientific and methodological foundations of the territorial organization of active recreation. In turn, applied research methods intensify the creation of recommendations in tourism and the tourist sector of the economy. A retrospective analysis of geographic science put forward a descriptive method that was prevalent until the middle of the 20th century, instead of a linguistic analysis (60th years of the 20th century). Continuing the scientific tradition is gaining popularity system approach (60–80-ies XX century.). At the present stage, the Bigouist approach has received universal recognition (interviews, observations, questionnaires, interactive methods). Economic methods, in particular economic-mathematical modeling of the sphere of service, have occupied their niche. In the structure of general educational methods and techniques, three levels are most often distinguished: methods of empirical research; methods of theoretical knowledge; logical methods and methods of research. |
|
Date |
2018-04-24T12:56:07Z
2018-04-24T12:56:07Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Нестерчук І. К. Гастрономічний туризм: методична платформа / І. К. Нестерчук // Наук. вісн. Херсонського держ. ун-ту. Сер. Геогр. науки. – 2017. – Вип. 7. – С. 210–214.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8764 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Херсонський державний університет
|
|