Запис Детальніше

Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність
 
Creator Лісогурська, Д. В.
Фурман, С. В.
Ковальчук, І. В.
Кураченко, Н. М.
Дорохов, В. І.
Лисогурская, Д. В.
Ковальчук, И. В.
Кураченко, Н. Н.
Дорохов, В. И.
Lisohurska, D.
Furman, S.
Kovalchuk, I.
Kurachenko, N.
Dorohov, V.
 
Subject бджолине обніжжя
висушування
якість
безпечність
пчелиная обножка
высушивание
качество
безопасность
bee pollen
drying
quality
safety
 
Description Встановлено, що вміст води у зразках квіткового пилку, висушених у сушарці для фруктів, у середньому становить 8,3%, що не перевищує ветеринарно-санітарну норму − 10%. Підвищений вміст вологи містили 40% зразків обніжжя, висушених у саморобній сушарці, що обумовило розвиток у них умовно патогенної мікрофлори понад норму − 25 тис. Спосіб висушування квіткового пилку не впливає на його органолептичні показники. Вміст флавоноїдних речовин у обніжжі становив не менше 4,5%. Тому з метою отримання бджолиного обніжжя високої якості доцільно для висушування бджолиного обніжжя використовувати сушарку для фруктів.
Установлено, что содержание воды в образцах цветочной пыльцы, высушенных в сушилке для фруктов, в среднем составляет 8,3%, что не превышает ветеринарно-санитарную норму – 10%. Повышенное содержание влаги содержали 40% образцов обножки, высушенных в самодельной сушилке, что обусловило развитие в них условно патогенной микрофлоры сверх нормы – 25 тыс. Способ высушивания цветочной пыльцы не влияет на ее органолептические показатели. Содержание флавоноидных веществ в обножке составлял не менее 4,5%. Поэтому с целью получения пчелиной обножки высокого качества целесообразно для высушивания пчелиной обножки использовать сушилку для фруктов.
It is determined, the water content in the samples of pollen dried in the dryer for fruits, the average is 8.3%, which does not exceed the sanitary veterinary norm is 10%. High moisture content (over 10%) contained in 40% of the pollen samples, dried in the dryer, which led to the development of conditionally pathogenic microflora in excess of 25 thousand. Method of drying of pollen does not affect the organoleptic characteristics and mass fraction of mechanical impurities in it. The content of flavonoid substances in pollen amounted to not less than 4.5%. Therefore, in order to obtain bee pollen high quality suitable to use a dryer for fruits for drying of bee pollen.
 
Date 2018-05-22T08:17:46Z
2018-05-22T08:17:46Z
2018
 
Type Article
 
Identifier Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність / Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, І. В. Ковальчук [та ін.] // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2018. – Вип. 2 (34). – С. 167–169.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8854
 
Language uk
 
Publisher Сумський національний аграрний університет