Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність
|
|
Creator |
Лісогурська, Д. В.
Фурман, С. В. Ковальчук, І. В. Кураченко, Н. М. Дорохов, В. І. Лисогурская, Д. В. Ковальчук, И. В. Кураченко, Н. Н. Дорохов, В. И. Lisohurska, D. Furman, S. Kovalchuk, I. Kurachenko, N. Dorohov, V. |
|
Subject |
бджолине обніжжя
висушування якість безпечність пчелиная обножка высушивание качество безопасность bee pollen drying quality safety |
|
Description |
Встановлено, що вміст води у зразках квіткового пилку, висушених у сушарці для фруктів, у середньому становить 8,3%, що не перевищує ветеринарно-санітарну норму − 10%. Підвищений вміст вологи містили 40% зразків обніжжя, висушених у саморобній сушарці, що обумовило розвиток у них умовно патогенної мікрофлори понад норму − 25 тис. Спосіб висушування квіткового пилку не впливає на його органолептичні показники. Вміст флавоноїдних речовин у обніжжі становив не менше 4,5%. Тому з метою отримання бджолиного обніжжя високої якості доцільно для висушування бджолиного обніжжя використовувати сушарку для фруктів.
Установлено, что содержание воды в образцах цветочной пыльцы, высушенных в сушилке для фруктов, в среднем составляет 8,3%, что не превышает ветеринарно-санитарную норму – 10%. Повышенное содержание влаги содержали 40% образцов обножки, высушенных в самодельной сушилке, что обусловило развитие в них условно патогенной микрофлоры сверх нормы – 25 тыс. Способ высушивания цветочной пыльцы не влияет на ее органолептические показатели. Содержание флавоноидных веществ в обножке составлял не менее 4,5%. Поэтому с целью получения пчелиной обножки высокого качества целесообразно для высушивания пчелиной обножки использовать сушилку для фруктов. It is determined, the water content in the samples of pollen dried in the dryer for fruits, the average is 8.3%, which does not exceed the sanitary veterinary norm is 10%. High moisture content (over 10%) contained in 40% of the pollen samples, dried in the dryer, which led to the development of conditionally pathogenic microflora in excess of 25 thousand. Method of drying of pollen does not affect the organoleptic characteristics and mass fraction of mechanical impurities in it. The content of flavonoid substances in pollen amounted to not less than 4.5%. Therefore, in order to obtain bee pollen high quality suitable to use a dryer for fruits for drying of bee pollen. |
|
Date |
2018-05-22T08:17:46Z
2018-05-22T08:17:46Z 2018 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Вплив способу висушування бджолиного обніжжя на його якість та безпечність / Д. В. Лісогурська, С. В. Фурман, І. В. Ковальчук [та ін.] // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2018. – Вип. 2 (34). – С. 167–169.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8854 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Сумський національний аграрний університет
|
|