Запис Детальніше

Використання харчових добавок у ковбасному виробництві та їх вплив на організм людини

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання харчових добавок у ковбасному виробництві та їх вплив на організм людини
 
Creator Трохименко, В. З.
Кальчук, Л. А.
Дідух, М. І.
Ковальчук, Т. І.
Захарін, В. В.
Trohimenko, V.
Kalchuk, L.
Diduh, M.
Kovalchuk, T.
Zacharin, V.
Дидух, Н. И.
Ковальчук, Т. И.
Захарин, В. В.
 
Subject харчова добавка
ковбасне виробництво
безпека та якість ковбасних виробів
ковбасні вироби
вплив на організм
пищевая добавка
колбасное производство
безопасность и качество колбасных изделий
колбасные изделия
влияние на организм
food additive
sausage production
safety and quality of sausage products
sausage products
influence on the organism
 
Description У статті проаналізовано використання харчових добавок у виробництві ковбас та визначено їх вплив на організм людини. Харчові добавки у ковбасному виробництві використовують з метою зменшення собівартості, збільшення виходу готового продукту, підсилення смаку та подовження терміну зберігання ковбасних виробів. Більшість цих добавок є заборонені в багатьох країнах через небезпеку для здоров’я людини. Висвітлено негативний вплив на організм людини та небезпеку використання харчових добавок у виробництві ковбасних виробів.
В статье анализируется использование пищевых добавок при производстве колбасных изделий и определяется их влияние на организм человека. Пищевые добавки в колбасном производстве используют с целью уменьшения себестоимости, увеличения выхода готового продукта, усиления вкуса и продления срока хранения колбасных изделий. Большинство этих добавок запрещены во многих странах из-за опасности для здоровья человека. Подчеркивается негативное влияние на организм человека и опасность использования пищевых добавок при производстве колбасных изделий.
The article analyzes the use of food additives in the manufacture of sausage products and determines their influence on the human body. Food additives in sausage production are used to reduce the cost price, increase the yield of the finished product, enhance the taste and extend the shelf life of sausage products. Most of these additives are banned in many countries because of the danger to human health. It emphasizes the negative influence on the human organism and the danger of using food additives in the manufacture of sausage products.
 
Date 2018-06-12T12:53:42Z
2018-06-12T12:53:42Z
2018
 
Type Article
 
Identifier Використання харчових добавок у ковбасному виробництві та їх вплив на організм людини / В. З. Трохименко, Л. А. Кальчук, М. І. Дідух [та ін.] // Вісн. Сумського нац. аграр. ун-ту. Сер. Тваринництво. – 2018. – Вип. 2 (34). – С. 233–237.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8942
 
Language uk
 
Publisher Сумський національний аграрний університет