Запис Детальніше

Оцінка стану молокопереробної галузі Житомирської області

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка стану молокопереробної галузі Житомирської області
 
Creator Аксьонова, О. В.
Aksyonova, O.
Аксёнова, О. В.
 
Subject молоко
молокопереробне підприємство
молочарський кооператив
господарства населення
сільськогосподарські підприємства
milk
dairy company
dairy cooperative
farming population
agricultural enterprises
молокоперерабатывающее предприятие
молочарский кооператив
хозяйства населения
сельскохозяйственные предприятия
 
Description Розглянуто сучасний стан розвитку молокопереробної галузі Житомирської області протягом 2013–2015 рр. Висвітлено практичні аспекти діяльності молокопереробних підприємств області. Проаналізовано виробництво молока-сировини по секторах, а також канали її реалізації переробникам. Визначено обсяги надходження та основні напрями закупівлі і переробки молока-сировини на переробні підприємства. З’ясовано наслідки прийняття ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». Розглянуто молочарський кооператив як перспективну організаційно-правову форму підприємницької діяльності на селі, що сприяє завданням структурної трансформації аграрного сектора економіки.
The paper considers up-to-date state of Zhytomyr region’s milk producing branch development during 2013–2015 years. The author reveals the practical aspects of regional milk producing enterprises activities. It has been analyzed the production of milk- raw materials according to the sectors as well as the way of their realization to the processors. The amount of income and the main directions of purchasing and processing of the milk-raw materials to the processing enterprises and the leaders identification in purchasing milk-raw materials have been established. The author clarifies and substantiates the positive and negative consequences of the new SSTU 3662 :2015 «Cow’s milk raw materials. Technical conditions». The dairy production cooperative is considered as a promising organizational and legal form of entrepreneurial activity in the village, which promotes the tasks of structural transformation of the agrarian sector of the economy.
Рассмотрено современное состояние развития молокоперерабатывающей отрасли Житомирской области втечение 2013–2015 гг. Расскрыты практические аспекты деятельности молокоперерабатывающих предприятий области. Проанализировано производство молока-сырья по секторам, а также каналы его реализации перерабатывающим предприятиям. Определены объемы поступления и основные направления закупки и переработки молока-сырья на перерабатывающие предприятия. Выяснены последствия принятия ДСТУ 3662: 2015 «Молоко-сырье коровье. Технические условия». Рассмотрен молочный кооператив как перспективная организационно-правовая форма предпринимательской деятельности на селе, что способствует задачей структурной трансформации аграрного сектора экономики.
 
Date 2018-06-25T07:33:13Z
2018-06-25T07:33:13Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Аксьонова О. В. Оцінка стану молокопереробної галузі Житомирської області / О. В. Аксьонова // Вісник ЖНАЕУ. – 2017. – № 2 (62), т. 2. – С. 60–67.
2518-7279
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8966
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет