Гештальти гудвілу в корпоративному управлінні підприємств
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Гештальти гудвілу в корпоративному управлінні підприємств
|
|
Creator |
Ходаківський, Є. І.
Плотнікова, М. Ф. Мосієнко, О. В. Ходаковский, Е. И. Плотникова, М. Ф. Мосиенко, О. В. Khodakivskyi, Ye. Plotnikova, M. Mosiienko, O. |
|
Subject |
гудвіл
корпоративне управління холдингові підприємства холізм стійкість цілісність гудвилл корпоративное управление холдинговые предприятия холизм устойчивость целостность goodwill corporate governance holding enterprises holism stability integrity |
|
Description |
Всесвіт побудований на основі закону єдності та боротьби протилежностей, що символізує й провокує рух і розвиток систем. Стійкість систем забезпечується за рахунок багатоманітності видів та функцій елементів – багато організмів забезпечують виконання однієї функції цілісної системи, її багатофункціональності, формування простору на основі хвильових процесів передачі енергії, інформації та їх трансформації в просторі та часі, що визначає стан та розвиток систем. Розглянуто основні складові гудвілу як цілісно холістично стійкої та предметно орієнтованої системи, що визначає як економічну, так соціально-екологічну результативність корпоративних підприємств. Наразі сформовано теоретико-методологічні підходи до трактування категорії гудвіл та розроблено управлінські підходи до формування соціально-відповідального бізнесу корпоративних підприємств через запровадження методів холізму, цілісності та стійкості систем. Окреслено інструменти управління та результати реалізації екологічно відповідального бізнесу корпорацій.
Вселенная построена на основе закона единства и борьбы противоположностей, что символизирует и провоцирует движение и развитие систем. Устойчивость систем обеспечивается за счет многообразия видов и функций элементов – много организмов обеспечивают выполнение одной функции целостной системы, ее многофункциональности, формирование пространства на основе волновых процессов передачи энергии, информации и их трансформации в пространстве и времени, что определяет состояние и развитие систем. Рассмотрены основные составляющие гудвила как целостно холістично устойчивой и предметно ориентированной системы, что определяет как экономическую, так и социально-экологическую результативность корпоративных предприятий. В настоящее время сформирована теоретико-методологические подходы к трактовке категории гудвил и разработаны управленческие подходы к формированию социально-ответственного бизнеса корпоративных предприятий через внедрение методов холизма, целостности и устойчивости систем. Определены инструменты управления и результаты реализации экологически ответственного бизнеса корпораций. The main components of goodwill as a holistic, stable and subject-oriented system are considered, which determines both the economic and the social and environmental performance of corporate enterprises. At present, theoretical and methodological approaches to the treatment of the category of goodwill have been formed. Management approaches to the formation of socially responsible business of corporate enterprises through the introduction of methods of holism, integrity and stability of systems are developed. Management instruments and results of implementation of environmentally responsible business of corporations are defined. Using the methodological apparatus of synergetics and syntelektics given advancements in the psychology of management based on sociointegration, psyhoinformatics, gestalt, behaviour, psychotherapy, praxeology and technology of geshtalt: the formation of Providence. Presents of the concept of human-ethical and humanistic principles of management based on scientific research scientists. |
|
Date |
2018-07-05T07:24:39Z
2018-07-05T07:24:39Z 2017 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ходаківський Є. І. Гештальти гудвілу в корпоративному управлінні підприємств / Є. І. Ходаківський, М. Ф. Плотнікова, О. В. Мосієнко // Інтелект ХХІ. – 2017. – № 6. – С. 168–171.
2415-8801 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/8989 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Національний університет харчових технологій; Інститут проблем конкуренції
|
|