Запис Детальніше

World food security overview

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title World food security overview
 
Creator Skydan, O.
Chaikin, O.
Скидан, О. В.
Чайкін, О. В.
 
Subject food
ecological safety
food safety
certified agricultural production
продукти харчування
екологічна безпека
продовольча безпека
сертифіковане сільськогосподарське виробництво
 
Description Under the modern conditions food security provision becomes of paramount, due to a number of objective reasons. The main ones: rapid population growth, main types of natural resources exhaustion, disproportionate provision of food and food products to the population of different regions. Food security is becoming increasingly important under the market relations development conditions, within which the competitive environment arises, extending not only to enterprises and economic entities activities, but more and also to the state social environment, in which individuals need to create conditions for an adequate living standard provision independently. Food security occurs, at the individual, household, national, regional and global levels when all people, at any time, have physical and economic access to sufficient, safe and nutritious food to meet their needs and food preferences for an active and healthy life. Food insecurity exists when people do not have adequate physical, social or economic access to food. Food availability appears in three forms. Physical accessibility implies a simple availability of vital products on the consumer market; affordability includes a financial opportunity to get them; social – the minimum differentiation in the consumption of the main product groups among different population segments. Self-sufficiency of the state to provide its population with relevant goods is related to food availability. As for Ukraine? Food security is the state guarantee for its population to have food unhindered economic access in order to maintain its normal life activities.
У сучасних умовах забезпечення продовольчої безпеки стає першочерговим завдяки низці об’єктивних причин. Головними з них є: швидке зростання населення, основні види виснаження природних ресурсів, непропорційне забезпечення їжею та продуктами харчування населення різних регіонів. Продовольча безпека стає все більш важливою в умовах розвитку ринкових відносин, в межах яких виникає конкурентне середовище, що поширюється не лише на діяльність підприємств та суб’єктів господарювання, але більшою мірою також на державне соціальне середовище, в якому індивіди потребують створення умов для забезпечення адекватного рівня життя. Продовольча безпека виявляється на особистому, побутовому, національному, регіональному та глобальному рівнях, коли всі люди в будь-який час мають фізичний та економічний доступ до достатньої кількості безпечних та поживних продуктів харчування для задоволення своїх потреб та вподобань у харчуванні, для активного та здорового способу життя. Відсутність продовольчої безпеки існує, коли люди не мають достатнього фізичного, соціального або економічного доступу до продуктів харчування. Доступність продуктів харчування виявляється у трьох формах. Фізична доступність передбачає простий доступ до життєво важливих продуктів харчування на споживчому ринку; доступність включає в себе фінансову можливість отримати їх; соціальна – мінімальну диференціацію споживання основних товарних груп у різних сегментах населення. Самодостатність держави у сфері забезпечення свого населення відповідними товарами пов’язана з наявністю продовольства. Що стосується України? Продовольча безпека – це державна гарантія того, що її населення має безперешкодний доступ до продуктів харчування для підтримки нормальної життєдіяльності.
 
Date 2018-09-24T13:29:38Z
2018-09-24T13:29:38Z
2018
 
Type Conference materials
 
Identifier Skydan O. World food security overview / O. Skydan, O. Chaikin // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 3–8.
978-966-8706-99-8
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9190
 
Language en
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок