Запис Детальніше

Оцінка стійкості ароматичних рослин родини Lamiaceae до хвороб і шкідників в умовах інтродукції на Поліссі України

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка стійкості ароматичних рослин родини Lamiaceae до хвороб і шкідників в умовах інтродукції на Поліссі України
 
Creator Котюк, Л. А.
Пінкіна, Т. В.
Іващенко, І. В.
Kotiuk, L.
Pinkina, T.
Ivashchenko, I.
 
Subject адаптаційні можливості
резистентність рослин
багаторічні види
 
Description Постановка проблеми. Інтродукція рослин є важливим фактором збагачення рослинних ресурсів в цілому. Екологічний підхід в інтродукційних дослідженнях вимагає вивчення сукупності різних умов та впливу факторів, що діють на організм рослин у нових природник умовах чи в культурі [5,12]. Досить цінними ароматичними, ефіроолійними, лікарськими, медоносними, декоративними рослинами є представники родини Губоцвіті (Lamiaceae), чисельність і видовий склад яких у природних екосистемах щорічно зменшується. Альтернативою збереження їх різноманіття є інтродукція і впровадження у культуру у нових умовах зростання [3,8].
 
Date 2018-07-20T12:13:33Z
2018-07-20T12:13:33Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Котюк Л. А. Оцінка стійкості ароматичних рослин родини Lamiaceae до хвороб і шкідників в умовах інтродукції на Поліссі України / Л. А. Котюк, Т. В. Пінкіна, І. В. Іващенко // Наукові читання – 2017 : наук.-теорет. зб. / ЖНАЕУ, Наук.-інновац. ін-т екології та лісу. – Житомир : ЖНАЕУ, 2017. – С. 116–119.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9061
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет