Негативні чинники, які призводять до зниження рівня продовольчої безпеки держави та способи їх подолання (за прикладом Житомирської області)
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Негативні чинники, які призводять до зниження рівня продовольчої безпеки держави та способи їх подолання (за прикладом Житомирської області)
|
|
Creator |
Черниш, Р. Ф.
Chernysh, R. |
|
Subject |
негативна динаміка
законодавче регулювання підвищення рівня продовольчої безпеки |
|
Description |
Станом на початок 2018 р. виробництвом сільськогосподарської продукції на території Житомирської області займається понад 700 сільськогосподарських підприємств (з них понад 180 інвестиційно-активні холдингові компанії, які мають в обробітку 337,5 тис. га сільськогосподарських угідь – 32% наявної в області ріллі), зареєстровано понад 1 тис. фермерських господарств, з них понад 500 здійснюють господарську діяльність (площа землі в обробітку фермерських господарств області складала 68,8 тис. га, у т.ч. ріллі 66,4, в середньому на одне фермерське господарство припадає 117 га.) та близько 200 тис. особистих підсобних господарств. Не зважаючи на кількісний показник суб’єктів виробництва сільськогосподарської продукції, аналіз наявної інформації свідчить про наявність системних прогалин в ході реалізації державних заходів в сфері продовольчої безпеки, які є характерними як для регіону так і для держави в цілому. Вказане є актуальним, беручи до уваги те, що продовольча безпека є одним із найважливіших чинників в структурі національної безпеки будь-якої держави.
|
|
Date |
2018-11-02T09:55:30Z
2018-11-02T09:55:30Z 2018 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Черниш Р. Ф. Негативні чинники, які призводять до зниження рівня продовольчої безпеки держави та способи їх подолання (за прикладом Житомирської області) / Р. Ф. Черниш // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 252–255.
978-966-8706-99-8 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9295 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|