Запис Детальніше

Особливості закладання молодих органічних хмеленасаджень на дерново-підзолистому ґрунті

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості закладання молодих органічних хмеленасаджень на дерново-підзолистому ґрунті
 
Creator Кириченко, Л. П.
Стецюк, О. П.
Любченко, В. В.
Kyrychenko, L.
Stetsyuk, O.
Liubchenko, V.
 
Subject органічне виробництво
органічний хміль
хмелеплантація
сидерати
 
Description Хміль є культурою, яка несе значне антропогенне навантаження на екосистему за рахунок внесення високих норм добрив та чисельних обробок пестицидами в період росту і розвитку рослин. Органічне виробництво дозволяє реалізувати концепцію раціонального розвитку агросфери за рахунок соціально-економічної, природно-ресурсної збалансованості і має на меті забезпечення суспільства безпечними та якісними продуктами харчування, а також збереження та покращення стану навколишнього природного середовища.
Компенсація виносу поживних речовин з ґрунту при веденні органічного виробництва відбувається переважно за рахунок посіву сидеральних культур та внесення органічного перегною. Проте отримання органічного перегною має цілий ряд передумов, що створює певні труднощі, тому сидерати є однією з основних складових при вирощуванні органічної продукції.
 
Date 2018-10-29T13:45:24Z
2018-10-29T13:45:24Z
2018
 
Type Conference materials
 
Identifier Кириченко Л. П. Особливості закладання молодих органічних хмеленасаджень на дерново-підзолистому ґрунті / Л. П. Кириченко, О. П. Стецюк, В. В. Любченко // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 134–138.
978-966-8706-99-8
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9266
 
Language uk
 
Publisher Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок