Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся
|
|
Creator |
Діхтяр, О. О.
Кривий, М. М. Dikhtyar, О. Kryvyi, М. |
|
Subject |
фітонциди
соняшниковий мед пилок медоносів |
|
Description |
Постановка проблеми. Бджолиний мед має потужні антимікробні властивості і здатний затримувати ріст багатьох хвороботворних бактерій та мікроорганізмів. Така дія обумовлена вмістом у меді фітонцидів, біологічно активних речовин, які виробляються рослинами та мають бактерицидні властивості, і ферментів, що беруть участь в реакціях з вивільненням активного кисню, який діє антибактеріально. У мед фітонциди надходять разом з нектаром і пилком медоносів, тому хімічний склад та властивості бджолиних продуктів можуть залежати від ботанічного походження, агрохімічного складу ґрунту, погодно-кліматичних умов тощо.
|
|
Date |
2018-11-15T11:30:58Z
2018-11-15T11:30:58Z 2018 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Діхтяр. О. О. Бактерицидні властивості соняшникового меду Житомирського Полісся / О. О. Діхтяр, М. М. Кривий // Органічне виробництво і продовольча безпека : [зб. доп. учасн. VI Міжнар. наук.-практ. конф.]. – Житомир : О. О. Євенок, 2018. – С. 509–511.
978-966-8706-99-8 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9361 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет; О. О. Євенок
|
|