Стан кормовиробництва в агроформуваннях Житомирської області
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Стан кормовиробництва в агроформуваннях Житомирської області
|
|
Creator |
Мартинюк, Г. П.
Мартынюк, Г. П. Martynyuk, G. |
|
Subject |
кормовиробництво
тваринництво посівні площі кормові культури кормопроизводство животноводство посевные площади кормовые культуры forage production livestock crop area forage crops |
|
Description |
В статті досліджено стан кормовиробництва в Житомирській області, виявлено причини стримування розвитку галузі та надано шляхи покращення. Корми є матеріальною субстанцією створення тваринницької продукції. Під час формування собівартості тваринницької та птахівничої продукції вартість кормів порівняно з іншими статтями витрат посідає домінуюче місце, тому найбільшою мірою зумовлює рівень конкурентоспроможності на ринку цих видів продукції. Забезпечення сталого виробництва кормів із заданими споживчими властивостями потребує раціонального співвідношення між обсягами виробництва продукції та його матеріально-технічною базою.
В статье исследовано состояние кормопроизводства в Житомирской области, выявлены причины сдерживания развития отрасли и предоставлены пути улучшения. Корма являются материальной субстанцией создания животноводческой продукции. При формировании себестоимости животноводческой и птицеводческой продукции стоимость кормов по сравнению с другими статьями расходов занимает доминирующее место, поэтому в наибольшей степени предопределяет уровень конкурентоспособности на рынке этих видов продукции. Обеспечение устойчивого производства кормов с заданными потребительскими свойствами требует рационального соотношения между объемами производства продукции и его материально-технической базой. In the article the state of feed production in Zhytomyr region, found causes containment of the industry and provided ways to improve. Foods are creating the material substance of animal products. During the formation of the cost of livestock and poultry feed production cost compared with other expenditure dominates because most determines the level of competitiveness in the market of these products. Sustainable feed production with desired properties consumer needs rational relationship between the volume of production and its logistics. |
|
Date |
2018-12-12T08:08:52Z
2018-12-12T08:08:52Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Мартинюк Г. П. Стан кормовиробництва в агроформуваннях Житомирської області / Г. П. Мартинюк // Наука й економіка. – 2015. – Вип. 2 (38). – С. 53–57.
2072-6791 http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9429 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Хмельницький економічний університет
|
|