Технологія годівлі та забою норок в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області
Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Технологія годівлі та забою норок в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області
|
|
Creator |
Мамченко, В. Ю.
Басаргін, В. А. Лавринюк, О. О. Степаненко, В. М. Mamchenko, V. Basargin, V. Lavrinyuk, O. Stepanenko, V. Басаргин, В. А. Лавринюк, О. А. Степаненко, В. Н. |
|
Subject |
годівля
утримання норки кліткова система утримання фарш технологія забою кормление содержание клеточная система содержания технология забоя feeding maintenance mink cell storage system minced meat slaughter technology |
|
Description |
Встановлено, що в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області застосовують кліткову систему утримання норок. Молодняк та дорослих норок годують двічі, самок – 3–4 рази на добу спеціально виготовленим фаршем. Норок умертвляють 2%-м розчином дитиліну, який вводять внутрішньом’язово. Операцію проводять в цеху забою. Тут передбачено місце для забою тварин, охолодження тушок, для знімання, обезжирення та правки шкурок.
Установлено, что в условиях ООО «НАДГРАН» Житомирской области применяют клеточную систему содержания норок. Молодняк и взрослых норок кормят дважды, самок – 3–4 раза в сутки специально изготовленным фаршем. Норок умерщвляют 2%-м раствором дитилина, который вводят внутримышечно. Операцию проводят в цехах убоя. Тут предусмотрено место для забоя животных, охлаждения тушек, для снятия, обезжиривания и правки шкурок. It was established, that in the conditions of LLC «NADGRAN» of Zhytomyr region the cellular system of mink keeping is used. Young and adults mariors feed twice, females – 3–4 times a day by specially made minced meat. Nails are slaughtering with 2% solution of dytyline, which is injected intramuscularly. The operation is carried out at the shop for slaughter. There is provided a place for slaughter of animals, cooling of carcasses, for removing, degreasing and correcting skins. |
|
Date |
2019-03-18T14:34:20Z
2019-03-18T14:34:20Z 2018 |
|
Type |
Conference materials
|
|
Identifier |
Технологія годівлі та забою норок в умовах ТОВ «НАДГРАН» Житомирської області / В. Мамченко, В. Басаргін, О. Лавринюк, В. Степаненко // Розведення та селекція тварин: досягнення, проблеми, перспективи : зб. наук. пр. міжнар. наук.-практ. конф., 20 квіт. 2018 р. – Житомир : Полісся, 2018. – С. 158–165.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9577 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Житомирський національний агроекологічний університет
|
|