Запис Детальніше

Організаційно-правові засади діяльності прокуратури в українських губерніях Російської імперії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.

eKhNUIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Організаційно-правові засади діяльності прокуратури в українських губерніях Російської імперії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.
 
Creator Кашарський, Ф.В.
 
Subject Російська імперія
українські губернії Російської імперії
юстиція
прокуратура
нагляд
контроль
законність
присяжний повірений
організаційно-правові основи функціонування прокуратури
реформа 1864 року
Судові статути 1864 року
циркуляр
суд
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.01 − теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень. − Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет імені
В. Н. Каразіна, Харків, 2019.
У дисертаційному дослідженні викладено результати комплексної
історико-правової розробки організаційно-правових засад діяльності системи органів прокуратури в українських губерніях Російської імперії у період з середини ХІХ ст. і до початку ХХ ст.
Запропоновано авторську модель історичної періодизації становлення та еволюції наглядових державних органів на теренах України від найдавніших часів до ХІХ століття. Проаналізовано організаційно-функціональні зміни, які спіткали органи прокуратури після проведення судової реформи у Російській імперії після 1864 р. Висвітлено комплекс питань внутрішньо-службової організації діяльності прокурорських працівників. Акцентовано увагу на забезпеченні політичної благонадійності прокурорських працівників і встановлення умов професійного відбору на службу. Охарактеризовано процесуальну діяльність прокуратури у ХІХ – на початку ХХ століття. Встановлено особливості сутності основних напрямів діяльності прокуратури, якими були процесуальна діяльність та діловодство. У контексті дослідження особливостей функціонування прокуратури проаналізовано діяльність інституту повірених. У дисертації на основі узагальнення історико-правових засад діяльності прокуратури в українських губерніях у ХІХ – на початку ХХ століть сформульовано пропозиції щодо удосконалення нормативної бази, яка регулює діяльність прокуратури України сьогодні.
 
Date 2019-03-25T21:55:55Z
2019-03-25T21:55:55Z
2019-03-25
 
Type Thesis
 
Identifier http://dspace.univer.kharkov.ua/handle/123456789/14587
 
Language uk