Запис Детальніше

Спосіб визначення антибактеріальної активності меду по відношенню до Salmonella typhimurium

Institutional Repository of Zhytomyr National Agroecological Universit

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб визначення антибактеріальної активності меду по відношенню до Salmonella typhimurium
 
Creator Лісогурська, О. В.
Лісогурська, Д. В.
Фурман, С. В.
Кривий, М. М.
Лисогурская, О. В.
Лисогурская, Д. В.
Кривой, М. Н.
Lisogurska, О.
Lisogurska, D.
Furman, S.
Kryvyi, М.
 
Subject Salmonella typhimurium
antibacterial activity of honey
honey
microorganisms
антибактеріальна активність меду
мед
мікроорганізми
антибактериальная активность меда
микроорганизмы
 
Description Спосіб визначення антибактеріальної активності меду по відношенню до Salmonella typhimurium, при якому готують однакові за об’ємом розчини меду в м’ясо-пептонному бульйоні 1:5, 1:10, 1:20, 1:40, 1:80, 1:160, засівають культурою тест-штаму Salmonella typhimurium, інкубують протягом 24–48 годин при 37 °C і далі здійснюють перепосів засіяних розчинів меду на тверде живильне середовище, інкубують перепосіви протягом 24–48 годин при 37 °C, і визначають антибактеріальну активність меду по відношенню до Salmonella typhimurium за критеріями: перепосіви, в яких не виявили ріст колоній, вважають пригніченими розчином меду із бактерицидними властивостями, перепосіви з виявленим ростом колоній мікроорганізмів, вважають пригніченими розчином меду із бактеріостатичними властивостями, а перепосіви з виявленим інтенсивним ростом колоній мікроорганізмів вважають утвореними розчином меду без антибактеріальної дії. Додатково готують аналогічні за об’ємом розчини меду в м’ясо-пептонному бульйоні 1:1, 1:2, 1:3, 1:4 та контрольний зразок м’ясо-пептонного бульйону, які засівають культурою тест-штаму Salmonella typhimurium, при цьому як тверде живильне середовище використовують вісмут-сульфіт агар, а перепосів засіяних та інкубованих розчинів меду і контрольного зразка м’ясо-пептонного бульйону на вісмут-сульфіт агар та їх наступну інкубацію проводять для кожного розчину меду і контрольного зразка м’ясо-пептонного бульйону.
Способ определения антибактериальной активности меда по отношению к Salmonella typhimurium, при котором готовят одинаковые по объему растворы меда в мясо-пептонном бульоне 1:5, 1:10, 1:20, 1:40, 1:80, 1:160, засевают культурой тест-штамма Salmonella typhimurium, инкубируют в течение 24–48 часов при 37°C и далее осуществляют перепосев засеянных раствором меда на твердую питательную среду, инкубируют перепосев в течение 24–48 часов при 37°C, и определяют антибактериальную активность меда по отношению к Salmonella typhimurium по критериям: перепосев, в которых обнаружили рост колоний, считают подавленным раствором меда с бактерицидными свойствами, перепосев с выявленным ростом колоний микроорганизмов, считают подавленными раствором меда с бактериостатическими свойствами, а перепосев с выявленным интенсивным ростом колоний микроорганизмов считают образованными раствором меда без антибактериального действия. Дополнительно готовят аналогичные по объему растворы меда в мясо-пептонном бульоне 1:1, 1:2, 1:3, 1:4 и контрольный образец мясопептонного бульона, которые засевают культурой тест-штамма Salmonella typhimurium, при этом как твердую питательную среду используют висмут-сульфит агар, а перепосев засеянных и инкубированных растворов меда и контрольного образца мясопептонного бульона на висмут-сульфит агар и их последующую инкубацию проводят для каждого раствора меда и контрольного образца мясо-пептонного бульона.
The method of determining the antibacterial activity of honey in relation to Salmonella typhimurium, in which they prepare the same volume of honey solutions in meat-peptone broth 1:5, 1:10, 1:20, 1:40, 1:80, 1:160, sown with culture the test strain of Salmonella typhimurium is incubated for 24–48 hours at 37°C and then re-seeded with a solution of honey on a solid nutrient medium, incubated for re-seeding for 24–48 hours at 37°C, and the antibacterial activity of honey is measured in relation to Salmonella typhimurium according to the criteria: re-seeding, in which the growth of colonies was found, considered the suppressed honey solution with bactericidal properties, re-seeding with detected growth of colonies of microorganisms, is considered suppressed honey solution with bacteriostatic properties, and re-seeding with revealed intensive growth of colonies of microorganisms is considered to be formed by a solution of honey without antibacterial action. Additionally, similar in volume solutions of honey are prepared in meat-peptone broth 1:1, 1:2, 1:3, 1:4 and a control sample of meat-peptone broth, which is seeded with a culture of the Salmonella typhimurium test strain, while bismuth-sulfite agar is used as a solid nutrient medium, and re-seeding of the seeded and incubated solutions of honey and the control sample of meat-peptone broth on bismuth-sulfite agar and their subsequent incubation is carried out for each solution of honey and the control sample of meat-peptone broth.
 
Date 2019-05-08T06:27:37Z
2019-05-08T06:27:37Z
2018-11-12
 
Type Patent
 
Identifier Пат. на кор. модель 129689 Україна, МПК G01N 33/02, G01N 33/554, C12Q 1/04. Спосіб визначення антибактеріальної активності меду по відношенню до Salmonella typhimurium / Лісогурська О. В., Лісогурська Д. В., Фурман С. В., Кривий М. М. ; заявник і патентовласник Житомирський нац. агроекол. ун-т. – № u 201804452 ; заявл. 23.04.2018 ; дата публікації 12.11.2018, Бюл. № 21.
http://ir.znau.edu.ua/handle/123456789/9597
 
Language uk
 
Publisher Міністерство економічного розвитку і торгівлі України